Så er det vinterdæk tid

Redaktøren har skiftet til vinterdæk på Volvoen. Denne gang til et Goodyear med en ny type støjreduktionsmateriale inde i dækket

14. november 2017 af Mikkel Thomsager
Vinterdæk, GoodYear UltraGrip Performance, friktionsdæk, dækskift

Inden i dække ses skumgummi-banen tydeligt

© A. Hansen

Hvornår skal du skifte til vinterdæk? Det korte men vanskelige svar er: Et par dage før, det bliver vinter.

Vinterdæk er først en fordel i forhold til gode sommerdæk, når det fryser. Ind til da er sommerdæk nok så gode. Men for at vinterdækkene skal fungere optimalt, skal de køres til.

Både nye dæk, og dæk der har ligger sommeren over, får en hård overflade, som gør dækkene glatte. Denne hårde overflade skal køres af, før dækkene virker optimalt. Det kan tage op til flere hundrede km, alt efter hvordan og hvor længe dækkene har ligget.

Derfor er den optimale løsning, at montere sine vinterdæk, nogle få dage før det bliver vinter, så den hårde overflade er kørt af, når dækkene skal præstere på vinterunderlag.

Og hvornår er det så? Jeg har besluttet at vinteren kommer til Danmark i denne uge, og derfor fik Volvoen vinterdæk på i dag.

Denne gang bliver det GoodYears nye UltraGrip Performance med støjdæmpende teknologi.

Det lyder mere indviklet, end det er. Teknologien er i hvert fald synlig i form af en skumgummiagtig bane, der sidder på indersiden af dækkets trædeflade.

Virker det? 

Læs mere i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Måske er du interesseret i...