Redaktørens dagbog: En lille skramme og et stort problem

En skramme i en fælg, som lige skulle repareres, har medført mange nye spørgsmål og udfordringer for Mikkel Thomsager.

15. januar 2017 af Mikkel Thomsager

Et af vinterens projekter på Ferrarien var reparation af fælgene, som er skrammede i højre side. På forfælgen ligner det en simpel kantstens skade, mens skaden på bagfælgen ligner, at den har ligget forkert, inden den blev sat på. Begge skader var på bilen, da jeg fik den.

Både for og bag "stritter" egerne ud i forhold til fælgkant og dæk, så hvis man lægger fælgene på gulvet med den udvendige siden nedad, så ligger de på egerne, og de bliver omgående skrammede - fandt jeg ud af, da jeg selv gjorde det.

Gladsaxe Matalsliberi klarer nemt det med fælgene, både skrammer og kantstensskaderne, og jeg har allerede indleveret fælgene. Det koster 900 kr. pr. styk.

Prisen er lavere, hvis fælgen er mindre, og jeg overvejer at give Volvoens 17" fælge en tur også. De ser desværre ikke længere sådan her ud.

Men de 900 kr. for én Ferrari-fælg fordrer, at man benytter en standard-farve. Det er selvfølgelig ikke den, fælgene har nu, og da jeg kun reparerer to fælge, skal farven jo være den rigtige. 

Det koster yderligere 500 kr. Vel at mærke hvis jeg kan finde den rigtige farve.

Bil billedet kan man faktisk se, hvordan fælgens eger rager ud over fælg- og dækkant
Bil billedet kan man faktisk se, hvordan fælgens eger rager ud over fælg- og dækkant© A.Hansen

Jeg ringede til den danske BBS-importør Autech i Viborg, hvor Niels Jørgen Iversen har forsøgt at hjælpe mig med en henvendelse til fabrikken. 

Herfra forlyder det, at de ikke kan give mig koden på farven, men de vil gerne sende en halv liter af den rigtige farve. Så det gør de. Jeg har ikke fået prisen endnu.

Og det stopper ikke her. 

Mads, der hjalp mig med at afmontere dækkene fra de to fælge, gjorde mig opmærksom på, at fordækket faktisk er begyndt at mørne, mens bagdækket er godt slidt.

Det sidste vidste jeg godt, men jeg havde regnet med, at de kunne holde en sæson mere. 

Fordækket var jeg dog ikke opmærksom på, men den er god nok; der er revner ned i mønsteret. Så nu er der vist ingen vej uden om fire nye dæk. 

285/35 19 bag og 225/35 19 bag. Der sidder Pirelli P Zero Rosso på, men jeg tror jeg vil prøve noget andet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...