© A. Hansen

Redaktøren: Genève 2019 er en vanvittig biludstilling

Du kan stadig nå at besøge biludstillingen i Genève, som er åben til og med søndag 17. marts. Og den er et besøg værd, for det er den vildeste nybiludstilling i mange år

11. marts 2019 af Mikkel Thomsager

Til bare 37 mio. kr. uden afgifter er Bugatti Divo den billige bil på Bugattis stand. Den dyreste er La Voiture Noire, som er en bil produceret i ét eksemplar til 82 mio. kr. 

© Newspress


Det går så godt i bilbranchen, at priser og præstationer er blæst ud af panoramasoltagene.

Det er indtrykket efter en intens oplevelse på Genève Motor Show 2019, der nok havde elbiler som tema, men som eksploderede i superbiler.

Scenen blev sat med Bugattis vanvittigere model La Voiture Noire (fransk for: Den sorte bil), hvis væsentligste feature er prisen på 82 millioner kr. uden afgifter. Bugatti ulejligede sig ikke med at oplyse præstationer, som selvsagt bare er vanvittige.

I den hensende er Divo-modellen, der blev præsenteret i 2018, lidt af et slagtilbud. Det er en specialmodel, der skal bygges i 30 eksemplarer til bare 37 mio. kr. stykket uden afgifter.

Pininfarina Battista er en elbil, der kører lige op med Rimac C2, som den også deler teknik med.

© Newspress

Rimac og Pininfarina med samme elmotor

Men vanvittigt er ikke nok længere. Det italienske designhus Pininfarina, der har designet utallige Ferrari-modeller, præsenterede deres egen superbil.

Pininfarina Battista hedder bilen, som er en ren elbil med 1.900 hk og en topfart på 580 km/t. Pris: 15 mio kr. uden afgifter. Dermed kører den lige op med kroatiske Rimac C2. 

Rimac viste atter el-bilen C2, der havde premiere sidste år. Den har 1.914 hk, går fra 0-100 km/t på 1,85 sekunder og starter ved 14 mio. kr.

Koenigsegg Jesko er opaldt efter stifter Christian von Koenigseggs far, som støttede firmaet økonomisk i starten.

© Newspress

Koenigsegg med fars navn

I den sammenhæng er den danske Zenvo TSR-S en filthat med bare 1.177 hk. Zenvo har atter en flot stand i Genève, men ikke så meget at vise. TSR-modeller er nu færdig og i egentlig produktion, selv om det kun bliver til cirka en enkelt bil om måneden. Zenvo viste en TSR-S i en ny farvekombination.

Som det har været tilfældet de seneste seks år står Koenigsegg over for Zenvo's stand, i år med en helt ny model kaldet Jesko. Nu uden elmotor, men med 1.600 hk og en ny avanceret, 3-akslet gearkasse.

McLaren Speedtail vejer bare 1.430 kog og går fra 0-300 km/t på 12,8 sekunder.

© Newspress

Aston Martin med "Søn af en superbil"

Aston Martin afslører detaljer om deres nye V12 superbil, Valkyrie, der står klar i gadeversionen. Den får 1.160 hk. Ved siden af den står Aston Martin RB 003, også kaldet ”Son of Valkyrie” (søn af Valkyrie) med nye V6 hybrid-motor. 

Aston Martin opgiver dog kun få deltaljer om den nye model, der først er klar i 2021.

McLaren Speedtail med 1.050 hk får en topfart på 400 km/t, hvilket angiveligt gør den til verdens hurtigste bil med mere end to sæder. Den har tre sæder som den oprindelige McLaren F1, der blev produceret i 106 eksemplarer - det er også produktionsmålet med den nye.

Ferrari F8 Tributo benytter samme motor som i 488 Pista med 720 hk. 

© Newspress

Ferrari: En helt almindelig model 

Pagani viser ikke en ny bil men en original, restaureret Zonda C12 fra 1999 for at fejre 20 års-jubilæet for modellen.

Mercedes viser en åben Roadster-version af Mercedes AMG GT R, der er begrænset til 750 stk.

I den henseender er den nye Ferrari F8 Tributo en forsigtig bil med bare 720 hk. Det er 10 hk mere end Bentley Continental GT, der viste en særlig ”No.9”-version, som en hyldestmodel til Bentley's Le Mans-deltagelse i 30'erne. Teknisk set er det den kendte W12 med 710 hk. No.9 bliver kun produceret i 100 eksemplarer.

Auris Senat er et russisk bud på luksusbil med Rolls-Royce-inspireret front og Bentley-inspireret profil og hæk. 

© A. Hansen

Aurus er russisk luksus

I afdelingen for ekstravaganca er også det nye russiske bilmærke Aurus, som viser model Senat, der havde premiere i Rusland sidste år. Aurus er er russernes bud på en Rolls-Royce, og de har blandt andet leveret en skudsikker version til den russiske præsident Putin. Auris Senat starter omkring én mio. kr.

Og endnu vildere i Rolls-Royce-afdelingen: Hvis du synes en Rolls-Royce er for almindelig, laver det britiske firma Eadon Green model ZRR, som er en Rolls-Royce Phantom Coupé pakket ind i det vildeste, tegneserie-agtige retrodesign. Prisen er ukendt, men udgangspunktet er købet af en ny Rolls-Royce Phantom Coupé, der starter omkring 3 mio. kr. uden afgifter.

Det virker som om, der ganske enkelt er for mange penge i verden i øjeblikket.  

Eadon Green Zanturi er en Rolls-Royce pakket ind i førkrigs-look med mega skærme og kæmpe udhæng.

© Newspress

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...