Mercedes 4x42
Mercedes 4x42

Monster-Mercedes og 3-akslet Land Rover

Biludstillingen i Genève er rig på specialbiler. Det gælder sportsvogne, men også ekstrembiler

3. marts 2015 af Mikkel Thomsager

I sidste uge efterlyste jeg større respekt for specialbiler. Ikke bare supersportsvogne, men alle typer specialbiler. Som om biludstillingen i Genève har hørt min bøn, står der en hel del af den slags. Faktisk er der rigtig mange supersportsvogne, men der er også ekstreme off roadere.

Mercedes præsenterede i oktober 2013 en G-klasse med tre aksler og 6x6 hjulstræk. Ud over den ekstra akselløsning, benyttede modellen portralaksler. Det betyder, at den trækkende aksel placeres over de trækkende hjuls midte, hvorefter kraften føres til hjulets midte med et tandhjulssystem.

Systemet hæver bilens reelle frihøjde markant, ikke bare ved at hæve karrosseriet, men ved også at hæve den aksel, som altid er det nedeste punkt på bilens midte. I G-klassens tilfælde hæves akslen til over 45 cm over jorden.

Nu har Mercedes præsenteret en ny G-klasse med kun to aksler, men med samme portalakseltræk. Den nye ekstreme G-klasse kaldes for 4x4 i anden, og den er desuden udstyret med ekstreme offroad dæk, og Mercedes AMG's 5,5 liters V8-motor på 536 hk. Mercedes har endnu ikke besluttet, om bilen skal sættes i produktion.

Mercedes 4x42
Mercedes 4x42

Næsten ved siden af Mercedes-standen i Genéve, står det lille, engelske bilbyggerfirma Kahn. Firmaet har tidligere præsentere en LandRover Defender med forlænget front, som giver plads til en 6,2 liters Chevrolet V8-motor på 430 hk.

Flying Huntsman 110 WB 6x6 Concept
Flying Huntsman 110 WB 6x6 Concept

I Genève står en nu en treakslet version af denne bil. Bilen er forlænget med 120 cm heraf 80 cm bagud og 40 cm forud for give plads til den ekstra aksel og den store motor. The Flying Huntsman er desuden 15 cm bredere end en standard LandRover Defender.

Alla aksler har spær, hvilket ifølge Kahn gør den ombyggede Defender i stand til at forcere næsten alle forhindringer.

Flying Huntsman 110 WB 6x6 Concept
Flying Huntsman 110 WB 6x6 Concept

Tjek de levende billeder på min instagramprofil

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...