Mine 5 bedste køreoplevelser i 2017

2017 blev endnu et fantastisk bil og køreår. Redaktøren ser tilbage på de bedste biloplevelser med videodagbog

31. december 2017 af Mikkel Thomsager

Lamborghini Aventador S, Valencia 
Bil Magasinet #306, Marts 2017

2017 startede med præsentationen af Lamborghini Aventador S den 20. januar. Den fandt sted på Circuit Ricardo Torma i Valencia. Den østspanske by er kendt for Formel 1-løb, men det var byløb, selv om byen har en forholdsvis ny, stor racerbane. 

Circuit Ricardo Torma, der ser imposant ud og har plads til 120.000 tilskuere, stod færdig i 1999 og er næsten præcis 4 km lang inklusive en langside på 876 meter. 

Banen bliver primært brugt til MC-race, men Lamborghinis seneste topmodel gjorde en god figur på banen, måske ikke mindst fordi den er nye model har fået medstyrende bagaksel. 

Efterfølgende var der kørsel på landeveje omkring Valencia, og de er bestemt også brugbare til biltest. En helt igennem god oplevelse.

I Zenvo TSR til biludstillingen i Genève, Marts 2017

Biludstillingen i Genève er en fast begivenhed hvert år i begyndelsen af marts. Det er en køretur på 1.200 km, men det er mange år siden, redaktionen er holdt op med at køre derned. Det er langt billigere og hurtigere at flyve. 

Men med chancen for at at køre med i Zenvos TSR hele vejen fra Præstø til Genève, var jeg klar til at tage turen, uagtet at den med garanti ville blive den mest ukomfortable, jeg har kørt.

Det var nemlig ikke bare en Zenvo, men en af de biler, der skulle udstilles på Zenvos stand. Det blev en fed tur, som faktisk aldrig har fået sin egen historie i Bil Magasinet.

Men se videoen fra turen herunder.

Med til Ferrari's fødselsdagstur fra Aalborg til København
Bil Magasinet #311 August 2017

Ferrarri fyldte 70 år som mærke i 2017, og det blev fejret over hele verden med køreture for Ferrari-ejere, 

I Danmark gik turen fra Aalborg til København med indlagte pit stops lørdag den 3. juni, og jeg deltog i min egen Ferrari 360 Spider.

Vi startede godt 70 biler i Aalborg, men på vejen mod København stødte flere biler løbende til, og til sidst var vi næsten 100 Ferrari'er i kortege, inden vi ramte København.

Det var en fantastisk syn, som skabte stor opmærksomhed hele vejen, og det var selvsagt fabelagtig at være en del af.

Ferrari 812 Superfast, Maranello og Fiorano
Bil Magasinet #312 September 2017

Præsentationen af Ferraris nye topmodel 812 Superfast fandt sted i juni. 

Som sædvanlig i og omkring fabrikken i Maranello, hvilket næsten altid også omfatter en tur på Ferraris egen testbane, Fiorano. 

En del af optagelserne på videoen herunder, er lavet på Fiorano. Begyndelsen i den ikoniske gård, hvor Enzo Ferrari huserede, men du kan også høre racere i baggrunden, på optagelser der er lavet lige ud for banens pit.

Du kan også komme en tur med rundt på banen her.

812 Superfast er også en racer, om end den er overraskende komfortabel. Se video fra præsentationen herunder.

Alfra Romeo Stelvio Quadrifoglio, Dubai
Bil Magasinet #318 Marts 2018

Præsentationen af den nye topversion i Alfa Romeo Stelvio-program hedder Quadrifoglio, og den blev præsenteret i Dubai i december.

Det foregik på en nyanlagt serpentinervej omkring mellemøstens højeste bjerg, og det var en oplevelse i sig selv.

Det er en fantastisk Alfa-maskine som sætter Alfa Romeo DNA tilbage i mærket egne rækker. Se videoen herunder og glæde dig til artiklen, der udkommer i Februar.

Måske er du interesseret i...