Lynk & Co 01 bagfra Göteborg
© A. Hansen

Lynk & Co er Volvos verdensbil. I Danmark fra 2021

Verdens nyeste bilmærke bliver bogstavelig talt kørt ud til danske kunder fra 2020. Mærket får nemlig ingen danske forhandlere. Al kommunikation fra Lynk & Co foregår direkte med kunden.

26. december 2018 af Mikkel Thomsager
Lynk & Co 01 forfra Göteborg
© A. Hansen

Det er ikke hver dag, at et helt ny bilmærke ser dagens lys. I hvert fald ikke, hvis navnet dækker masseproducerede modeller, der skal sælges over hele verden. 

Men det er hvad Lynk & Co er. Det underlige navn dækker over biler, der bygger på Volvo-teknik i både Europa og Kina, men fremstår i sit helt eget univers, Står det til  chef, Alain Visser, kører der 150.000 af dem rundt i Europa allerede ved udgangen af 2023.

Jeg har kørt den første bil, kaldet 01, som teknisk set er en Volvo XC40 pakket ind i et helt ny design både ind og udvendig. Lynk & Co bliver billigere end en tilsvarende Volvo, men det bliver ikke en discount bil. 

I hvert fald ikke i traditionel forstand, og den model 01, jeg kørte omkring hovedkontoret i Göteborg, med det der svarer til en Volvo T4 benzinmotor med 190 hk, fremstod i samme kvalitet og finish, som en XC40 T4. 

Lynk & Co 01 kabine
© A. Hansen

S

Måske var der en anelse mere støj og vibration i kabinen, og affjedringen var blødere, men ellers stod den sorte, kinesisk-producerede bil ikke tilbage for en XC40.

Men er det nok til at sælge 150.000 biler i Europa i løbet af fem år?

Nej, svarer Alain Visser, da jeg møder ham på hans kontor.

Produktet i sig selv kan ikke skubbe konkurrenter af vejen. Derimod er Lynk & Co klar med en helt ny salgs og markedsføringsstrategi, som tager udgangpunkt i den unge, smart byboeres tilgang til transport.

Lynk & Co skal derfor ikke sælges via forhandlere, med udelukkende via event, net-aktiviteter og popup shop, og derudover vil al kontakt med kunden foregå via nettet og hos kunden selv.

Det lyder vildt! Men hvis det lykkes kommer det tila t vende op og ned på måden du har bil på, og ikke mindst på bilbranchen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...