Lynk & Co 01 bagfra Göteborg
© A. Hansen

Lynk & Co er Volvos verdensbil. I Danmark fra 2021

Verdens nyeste bilmærke bliver bogstavelig talt kørt ud til danske kunder fra 2020. Mærket får nemlig ingen danske forhandlere. Al kommunikation fra Lynk & Co foregår direkte med kunden.

26. december 2018 af Mikkel Thomsager
Lynk & Co 01 forfra Göteborg
© A. Hansen

Det er ikke hver dag, at et helt ny bilmærke ser dagens lys. I hvert fald ikke, hvis navnet dækker masseproducerede modeller, der skal sælges over hele verden. 

Men det er hvad Lynk & Co er. Det underlige navn dækker over biler, der bygger på Volvo-teknik i både Europa og Kina, men fremstår i sit helt eget univers, Står det til  chef, Alain Visser, kører der 150.000 af dem rundt i Europa allerede ved udgangen af 2023.

Jeg har kørt den første bil, kaldet 01, som teknisk set er en Volvo XC40 pakket ind i et helt ny design både ind og udvendig. Lynk & Co bliver billigere end en tilsvarende Volvo, men det bliver ikke en discount bil. 

I hvert fald ikke i traditionel forstand, og den model 01, jeg kørte omkring hovedkontoret i Göteborg, med det der svarer til en Volvo T4 benzinmotor med 190 hk, fremstod i samme kvalitet og finish, som en XC40 T4. 

Lynk & Co 01 kabine
© A. Hansen

S

Måske var der en anelse mere støj og vibration i kabinen, og affjedringen var blødere, men ellers stod den sorte, kinesisk-producerede bil ikke tilbage for en XC40.

Men er det nok til at sælge 150.000 biler i Europa i løbet af fem år?

Nej, svarer Alain Visser, da jeg møder ham på hans kontor.

Produktet i sig selv kan ikke skubbe konkurrenter af vejen. Derimod er Lynk & Co klar med en helt ny salgs og markedsføringsstrategi, som tager udgangpunkt i den unge, smart byboeres tilgang til transport.

Lynk & Co skal derfor ikke sælges via forhandlere, med udelukkende via event, net-aktiviteter og popup shop, og derudover vil al kontakt med kunden foregå via nettet og hos kunden selv.

Det lyder vildt! Men hvis det lykkes kommer det tila t vende op og ned på måden du har bil på, og ikke mindst på bilbranchen.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.