Instrumenterne på den spektakulære nye Jaguar XJ er 100 procent digitale. Det er en tv-skærm med analoge insturmenter på
Instrumenterne på den spektakulære nye Jaguar XJ er 100 procent digitale. Det er en tv-skærm med analoge insturmenter på© bilmagasinet.dk

Luksus med strøm på

Biludstillingen i Frankfurt kriseramt på den gode måde

17. september 2009 af Mikkel Thomsager

Mitsubishi og Nissan mødte slet ikke op, der var få af de små nichemærker, og nogle  stande var mindre end tidligere. Desuden var der et hav af elbiler, men det kunne ikke pille glansen af en biludstilling, hvor både Rolls-Royce, Bentley, Ferrari og Aston Martin viste helt nye biler.

Der var der ikke nogen overraskelser, altså bilmodeller, som vi ikke havde set på billeder på forhånd, men 3D-oplevelen af Aston Martin Rapid, Ferrari 458 Italia og Mercedes SLS var nok i sig selv.

Aston Martin Rapid er en storslået firedørs-udvikling, at det design-tema, som Henrik Fisker anslog med DB9. Den nye Ferrari er intelligent modig, flydende og fantastisk dynamisk. Den flotteste Ferrari siden 355. AMG SLS hviler tungt på den gamle Mercedes mågevinge, men på en upræntiøs måde. Den virker ærlig.

Jeg savnede Donkervoort, Spyker, Bugatti, Koenigsegg og alle de engelske specialmærker. Alligevel var der masser af små sjove indslag som for eksempel en ny Trabant, en ny Melkus, en lyserød Bentley og meget andet.

Udstillingen har åbent frem til søndag den 27. september. Du kan godt køre derned, men flybilletterne til Frankfurt er så billige, at det ikke kan betale sig. Tag et tidligt fly ud og et sent fly hjem, og du har årets bedste biloplevelse i hus.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...