Ferrar 360 Spider sort 2004 Supercar Sunday Veje MyGarage
© A. Hansen

Lov mig, at du prøver det, inden du dør. Men helst i år

Bilentusiaster, der ikke har kørt åben bil på en sommerdag, har en kæmpe oplevelse i vente. Snyd ikke dig selv for den

15. maj 2018 af Mikkel Thomsager
Ferrar 360 Spider sort 2004 Supercar Sunday Veje MyGarage Mikkel Thomsager
© A. Hansen

Jeg behøver næppe nævne, at de første dage i min Ferrari 360 Spider, har været helt fatastiske. Den fik plader på i begyndelsen af maj, præcis da sommeren besluttede sig for at aflyse foråret, for at brage igennem med 0 til 25 grader på 4,5 sekunder.

Sommersolen giver ture i bilen, en helt ny dimension, når du kan køre taget væk. Jeg elsker det, men bliver ikke desto mindre lige overrasket over, hvor fedt det er, hvert år når sol og varme møder åben bil for første.

Det kunne ikke være arrangeret mere perfekt, da jeg hentede Ferrari'en ved Supercar sunday i Vejle. Bilen havde været til omfattende lak-bearbejdning (mere om dette følger), så den stod fuldstændig perfekt og blændede i solen hos MyGarage i Vejle til vores første Supercar Sunday 2018.

Ferrar 360 Spider sort 2004, Nissan 350Z Mercedes GT C 20180 Supercar Sunday AJ-Tanken
© A. Hansen

Det stor i det små

I søndags fik den så Supercar Sunday premiere i Skovshoved, efterfulgte af en tur ud på et par små veje - og gennem tre tunneller. Det fås ikke bedre.

Min 360 Spider er selv sagt den sjoveste bil, jeg har haft. Men jeg har altid haft en åben bil, og den første - en hvid Fiat 850 Spider fra 1971 - gav en tilsvarende vidunderlig oplevelse af frihed, køreglæde og glad sommer.

Det var den tunede version på 843 cm3 med banan-manifold som gav 49 hk, og jeg var vild med den. Den gav den samme glade køreoplevelse, som jeg oplever i Ferrari'en i dag, selv om det var på et andet niveau. 

Stor køreglæde findes på mange niveauer, og lav pris behøver ikke minimere køreglæden. Jeg købte min Fiat for 24.000 kr. og solgte den fire år senere for 25.000 kr., og jeg tror stadig, at jeg skal have sådan en igen en dag.

Fiat 850 Spider
© Fiat

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.