Lidt sludder pludder og en hård afslutning

The Stigs åndelige fader har skrevet en bog om tv-programmet TopGears liv og død. Se her, hvad Mikkel thomsager synes om den

4. marts 2016 af Mikkel Thomsager

"Nogle siger, at han køre med øjnene lukkede, at han er bange for ænder, at hans interne organer er lavet af kulfiber og at han tror Castrol GTX er kaffe. Alt hvad vi ved er: Hans navn er The Stig."

Når det engelske bilprogram TopGears racer-karakter blev præsenteret før han skulle sætte en omgangstid i en programmets super bil, skete det med en stribe besynderlige antagelser, der alle havde til formål at bevare mystikken bag den anonyme racerkører i den hvide køredragt.

Manden bag de finurlige sætninger, og rigtig mange andre udsagn i det legendariske tv-program, hedder Richard Porter. Hans titel var scriptforfatter, og reelt var det ham, der i hele tv-programmets liv, lagde mange af ordenene i munden på de tre berømte værter.

Nu har han skrevet en bog om programmet. "And on That Bombshell" hedder den, opkaldt efter den også berømte udgangsreplik fra programmets hovedvært, Jeremy Clarkson.

Man kunne håbe, at Richard Porter ville afsløre nogle af hemmelighederne bag programmet. Reelt er der to overraskende oplysninger, hvoraf den ene sætter spørgsmåltegn ved, om TopGear kan forsætter under den nye konstellation. Richard Porter skriver nemlig igen og igen i bogen, at programmet kun blev til noget, fordi det nationale britiske tv-selskab BBC stod bag og bakkede op uden at blande sig. 

Den anden afsløring gælder nummerpladen på den Porsche 928, som Jeremy Clarkson kørte i, da TopGear besøgte Sydamerika.

Bogstavkombinationen "H 982 FKL" kunne antyde noget om det engelske herredømme over Falklandsøerne, og det er mere end et søm i dækket i Argentina. Efter en længere tur ned gennem Sydamerika endte hele TopGear teamet på i alt 31 mand (!) med at blive truet ud af landet af lokale nationalister.

Derudover er bogen en gang hyggelig pludder sludder-anekdoter med nedslag i diverse afsnit af TopGear. Når man har set de fleste eller alle afsnit, er det sjovt at læse om baggrunde for mange af de kendte optagelser, men ud over ovennævnte, er der ingen skelsættende afsløringer.

"And on That Bombshell" af Richard Porter, set hos saxo.dk til 109.95 kr. (på engelsk)

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...