Kører du langsommere? Ja du gør

De mange nye fotofartfælder har sænket hastigheden. Har du?

26. marts 2015 af Mikkel Thomsager

Sirenen flænser øret en stille aften i bilen, hvor jeg et øjeblik har skruet ned for radioen. Lyden skyldes en nært forestående fotofartfælde, som min Fartkontrol.nu app på mobilen har noteret sig i min omegn. Eller rettere, medtrafikanter har noteret det.

Jeg kaster omgående et blik på speedometeret, kun for at opdage, at jeg ikke kører for hurtigt. Jeg sænker alligevel farten - bare en smule, bare for at være på den sikre side.

Da de 100 nye fotofartfælder blev introduceret den 1. februar, var jeg vitterlig af den opfattelse, at jeg skulle til at lægge penge til side til fartbøder. Jeg har aldrig fået ret mange af slagsen. Faktisk får min hustru adskillige flere, end jeg gør. Men med et spindelvæv af Transportere udstyret med laserkanoner og ekspedit elektronisk ekspedition, følte jeg mig sikker på, at bøderne var på vej i kaskader.

Men det er ikke sket. Hvad med dig?

Jeg bruger Fartkontrol.nu, som er en gratis app, der advarer om fotofartfælder i nærheden af mig. Faktisk er jeg aldrig kørt forbi en af de markeder fælder, men oversigten giver vished om situationen og en idé om fotofartfældernes arbejdsmetoder.

Efterhånden er det mere underholdningen i at følge med, end det er frygten for en bøde, der får mig til at slå fældehylet til. Jeg tror faktisk, at jeg generelt har sat farten en smule ned, og jeg er helt sikkert blevet mere opmærksom, ikke mindst på grund af Fartkontrol.nu.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...