Vinterdæk GoodYear Ultra Grip Performance Volvo væk
© A. Hansen

Kommentar: Vinterdæk giver mere komfort og mindre sport

Vinterdæk har den åbenlyse fordel, at de i mange tilfælde øger komforten i bilen, skriver chefredaktør Mikkel Thomsager

18. november 2018 af Mikkel Thomsager


Ahhh. Det var dejligt. sagde jeg til mig selv, og omgående derefter blev jeg lidt flov.

Jeg havde netop skiftet mine 17" Pirelli Citurato P7 sommerhjul til de 16" vinterdæk, jeg monterede på min Volvo V40 i slutningen af sidste vinter. Det er GoodYear Ultra Grip Performance, og både den højere profil og de blødere vinterdæk, giver en markant bedre komfort.

Det var den behagelighed, jeg lige sank hen i på den første tur, efter jeg havde skiftet.

Støjniveau på vinterdæk

Til min overraskelse virkede støjniveauet også, om ikke lavere så det samme, hvilket normalt ikke er tilfældet. De mere grovmønstrede vinterdæk med lameller larmer normalt mere end sommerdæk. Det siger måske mere om støjniveauet fra Pirelli-dækkene.

Prisen betales i den første rundkørsel, hvor indstyringen er blevet tilsvarende mindre præcis på tør vejr og ved plusgrader. 

Men jeg har det godt med det. Dels fordi så ved, at jeg er klar til vinter, dels fordi det bekræfter mig i, at dækkene har kæmpe betydning for bilens egenskaber, og det er godt at kunne skifte egenskaber efter behov - og vejr.

Skift hjul i tide

Det var faktisk også komfort, der gjorde, at jeg fik skiftet hjul nu. Vejrudsigten taler om koldere vejr, og da jeg skifter selv der hjemme, valgte jeg at gøre det, mens jorden endnu ikke er frost kold.

Desuden skal vinterdækkene angiveligt køre nogle hundrede kilometer, inden de virker efter planen, da det yderste af dækkets gummi dør, mens de ligger ubrugte hen.   

GoodYear Ultra Grip Performance-dækkene er i øvrigt kun starten på sæsonen. Hvis ellers vejret vil det, er det planen at jeg skal køre på to andre set vinterdæk denne sæson.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.