Januars daglige lyspunkt

Efter julens fest og frihed truer januars mørke og melankoli. Men hver dag har et lyspunkt - cirka kl. 23.00

5. januar 2015 af Mikkel Thomsager

For mange år siden fulgte jeg et Rally Raid live i næsten 14 dage. Det var en fantastisk oplevelse. Et Rally Raid er et langdistance rally, og det mest berømte er Dakar, som køres hvert år i januar, hvor løbet bliver mit daglige lyspunkt.

I snart mange år har Eurosport sendt Dakar, som løbet hedder, efter at det ikke længere køres fra Paris til Dakar i Afrika men derimod i det meste af Sydamerika. Det sker hver aften i januar, hvor man kan se dagens etape cirka fra kl. 23.00, kommenteret af den Dakar-vidende Søren Clauding, der også skriver om emnet på sit eget site Motorsiden.dk

Det er et fantastisk løb med masser af godt race i fantastiske omgivelser og med dramagaranti hver eneste dag. Uanset om nr. 1 ligger to timer foran nr. 2 i den samlede stilling, så ved du, at alt kan ske lige om næste hjørne. Og det er ikke kun for sjov. Dødsfald er ikke sjældne. Oftest går det ud over MC-piloterne.

Selv en dårlig dag kan opvejes af udsigten til 30 minutters raid fra en i solrig sydamerikansk ørken. Jeg elsker det.

I år er Peugeot tilbage med en specialbygget Dakar-bil, hvilket ikke gør underholdningen mindre. Men i øvrigt er det de Mini-koververterede BMW'er, der fører an efter to etaper.

Desværre er der ingen danske kørere med i år.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...