Ingen tyske mærker i top 5 til europæisk titel

AutoBest har offentliggjort de fem biler, der er med i opløbet om titlen den nye europæiske titel AutoBest 2017. Lidt overraskende er der ikke et eneste tysk mærke på listen, som du kan se her:

22. oktober 2016 af Mikkel Thomsager

Den europæiske AutoBest jury, som Bil Magasinets Mikkel Thomsager er medlem af, har nomineret fem finalister til Årets AutoBest bil, som udvælges blandt årets bedste nye biler i Europa til under 20.000 euro.

De fem biler er den nye Citroën C3, Kia Niro, den nye Peugeot 3008, Seat Ateca og Toyota C-HR. De fem biler var højest på den preliminære liste, som juryens 31 mand valgte ved biludstillingen i Paris i september.

De fem biler deltager ved et testarrangement midt i november, hvor de 31 motorjournalister kårer den endelige vinder, som offentliggøres den 15 december.

Ud over kåringen af Årets bil til under 20.000 Euro fejrer juryen en stribe andre emner med kåringen af ManBest, CompanyBest, EcoBest, TechBest, SafetyBest, SmartBest og SportBest. Også disse afsløres i februar.

Kia Niro

Niro er Kias første dedikerede hybridbil. Den er en traditionel af af slagsen, det vil sige i første omgang ikke en opladningshybrid, men en bil der konkurrerer direkte med Toyota Prius, men til priser fra 310.000 kr. Niro er således mindre og lidt billigere end Sportage.

Så Ferderiks Freys første indtryk af Kia Niro her.

Citroën C3

Endnu har vi ikke kørt den helt nye Citroën C3, men det er en spændende bil, som teknisk set bygger på teknikken fra den i øjeblikket særdeles succesfulde Peugeot 208


Peugeot 3008

Et mere SUV-agtigt udtryk skiller den nye Peugeot 3008 ud fra den gamle. Den er også større end den gamle og giver god plads både på bagsædet og i bagagerummet. 

Peugeot 3008 er også i spil til "Årets Bil i Danmark" titlen, hvor første akt udspiller sig i næste uge. Her kåres de fem finalister til den danske kåring.

SEAT Ateca

Den nye SUV fra Seat, som i princippet er en lidt mindre og en del billigere VW Tiguan, er også i spil til "Årets Bil i Danmark" titlen, hvor først akt udspiller sig i næste uge. Her kåres de fem finalister til den danske kåring.

Ateca er en fin pakke med god plads og masser af SUV-karakter 

Toyota C-HR

Lige som Citroën C3, har vi endnu ikke kørt Toyota C-HR, men også den er en spændende bil, som præsenterer en helt ny grundlæggende teknik fra Toyota, og samtidig et helt nyt design-sprog. Begge kommer vi angiveligt til at se meget mere til i kommende andre Toyota-modeller.

C-HR er lige som Peugeot 3008 en crossover-model med et ganske SUV-agtig udtryk. Som sidestykket fra Peugeot får C-HR i Danmark kun forhjultræk, men en høj frihøjde og markerede skræmkanter, giver det et råt udtryk.

Hvad er AutoBest?

AutoBest blev etableret i 2001 oprindeligt som et østeuropæisk sidestykke til den ældre mere kendte Car of The Year, men de senere år er juryen udvidet med motorjournalister fra hele Europa, så der er i dag er 31 europæiske nationer repræsenteret.

AutoBest 2013 blev Hyundai i10, i 2014 blev det Opel Corsa, og i 2015 Fiat Tipo

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...