Bob Lutz er 80 år (t.h.!), men stadig særdeles aktiv
Bob Lutz er 80 år (t.h.!), men stadig særdeles aktiv© bilmagasinet.dk

Hi Bob, gamle ven

Tirsdag mødte jeg et amerikansk ikon i bilverdenen

6. marts 2012 af Mikkel Thomsager

På turen rundt om Genève-udstillingen tirsdag mødte jeg et gammelt brancheikon, som jeg er stor fan af. Bob Lutz er mest kendt som direktør fra Chrysler frem til 1998, hvor han blev sendt på pension som 66-årig, da Mercedes overtog Chrysler.

Bob var dog ikke klar til at gå på pension, og efter en kort periode hos batteriproducenten Exide blev han direktør hos General Motors, hvor han de næste ni år var med til at transformere GM's amerikanske modelprogram.

Han gik - igen - på pension i maj sidste år, men er - trods sin alder (80!) - stadig aktiv, blandt andet som rådgiver for Lotus, og det var på Lotus' stand, at jeg mødte ham, i øvrigt sammen med et andet bracheikon, Gordon Murray, kendt som stamfader til den legendariske McLaren F1

Bob Lutz har lige udgivet en bog, der hedder "Car guys and bean counters", som på en særdeles læseværdig måde fortæler om Bobs tid hos GM i almindelighed og den seneste bilkrise i USA i særdeleshed.

Jeg har mødt Bob en gang før i København, hvor han var på besøg for nogle år siden, men det at jeg lige har læst han bog, gjorde mødet helt specielt.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...