Dacia Sandero Stepway
Dacia Sandero Stepway

Gul pris, gul pris!

Uge 41/14 Dacia Sandero Stepway NOT

10. oktober 2014 af Mikkel Thomsager

Bliver en discountbil mere luksuriøs af at få luksus-udstyr? Ikke rigtig.

I denne uge var jeg til dansk lancering af Dacia Sandero Stepway. Sandero er Dacias minibil, der konkurrerer med VW Polo & Co., men til VW Up-pris. Stepway er den let forhøjede "Urban Jungle look"-version af Sandero.

Karrosseriet er hævet 4 centimeter, skærmkanterne har fået plasticbeskyttelse og kabinen har fået alt det udstyr, som er ekstra til en almindelig Sandero, hvorved Sandero Stepway starter ved 139.990 kr. for en 3-cylindret benziner.

Den kan Renault/Dacia ikke levere før til foråret, så eneste motorvariant ind til videre er den i øvrigt udmærkede 1,5 diesel, som endog stiller med 90 hk i Stepway, mens den nøjes med 75 hk i den almindelige Sandero.

Standard er desuden aircondition, fartpilot, p-sensor bag samt navi med Bluetooth, som er identisk med enheden i den nye Clio.

Interessant nok er det næsten de ekstra 15 hk, der gør den største forskel. Af en eller anden grund er der stor forskel på de to varianter af samme motor. Med 75 hk virker Sandero sløv, mens Stepway med 90 hk fra samme motor har et vist overskud.

Resten er ekstraudstyr, men det er jo knap luksus-udstyr, fordi det meste af det er standard i enhver anden bil. Dermed piller man et discount-element ud af discount-bilen, uden at det bliver en luksusbil af den grund.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...