© A. Hansen

Fornuftig miljøsortering

Jeg bruger gerne benzin, men sorterer til gengæld mit affald omhyggeligt

18. september 2018 af Mikkel Thomsager

Emballagen fra en lille lader, jeg modtog med posten, skal sorteres i tre forskellige rum, og den gamle lader skal på genbrugspladsen som elektronik-affald.

© A. Hansen

Jeg brænder gerne benzin af – til gengæld er jeg omhyggelig med at sortere mit affald.

Min kommune har opstillet skraldecontainere med hele seks forskellige rum, så jeg kan komme af med både plast, metal, glas, papir, organisk haveaffald og husholdningsaffald. Det bliver til ret meget. Især har det slået mig, hvor meget plast, jeg får.

Der er ikke et særligt rum til pap, som jeg derfor selv kører på genbrugspladsen, hvor jeg gerne er en gang hver anden uge – også med andre ting, som jeg er tilsvarende ihærdig med at sortere på pladsen.

Men jeg tager det bogstaveligt. Når jeg modtager en lille lader med posten, ja så skal indpakningen sorteres i tre forskellige rum, og den gamle skal på genbrugspladsen som elektronik-affald.

Bilen er en del af velfærdssamfundet

Placerer det en glorie på mit hoved? Nej. Jeg opfatter det som naturlig hensyntagen i forhold til de regler og muligheder, samfundet har udstukket, og som en borgerpligt i lighed med at stemme, når der er valg. 

Det giver mig hverken ret eller anledning til at dømme andre, der sorterer mindre nidkært, og min sorteringsiver redder givetvis heller ikke isbjørnene på Svalbard, som jeg tidligere har bekymret mig om i Bil Magasinet “Uden Filter” i juli-nummeret (BM1807).

Giver det mig ret eller bonus til at køre mere i min benzinbil? Det synes jeg ikke. Her gælder samme norm. Bilen er en del af velfærdssamfundet. 

Den får – bogstavelig talt – hjulene til at køre rundt for danskere af alle slags og i alle biler.

Ovenstående er uddrag af lederen i Bil Magasinet #1810, som er på gaden nu.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.