© Mathias Brandt

Fokus på prisen: Chefredaktøren del af ny international jury

Mikkel Thomsager er blevet medlem af AutoBest, som kårer årets bedste bil i Europa under 20.000 euro uden afgifter.

16. oktober 2016 af Mikkel Thomsager

Jeg har sagt ja tak til at blive medlem af AutoBest jury, som hvert år kårer den bedste nye bil i Europa til under 20.000 Euro – uden afgifter.

AutoBest er oprindeligt et østeuropæisk sidestykke til den mere kendte Car of The Year, men de senere år er juryen udvidet med motorjournalister fra hele Europa, så der er i dag er 31 europæiske nationer repræsenteret.

Faktisk var Danmark et af de sidste europæiske lande, der manglede i juryen.

AutoBest adskiller sig grundlæggende ikke fra Car Of The Year-kåringen bortset fra prisgrænsen på de nominerede biler. I Danmark er "Årets Bil i Danmark" mere kendt og også mere vedkommende for os. AutoBest foregår efter de samme principper men med et internationalt fokus.

I forbindelse med biludstillingen i Paris var juryen samlet for at udvælge en præleminær liste over de nye biler, der er eller bliver præsenteret inden udgangen af 2016.

Efterfølgende blev der stemt om disse, og de fem, der fik flest stemmer, går videre til en finalerunde – præcis som i den danske kåring.

Før kåringen af vinderen er der et test-arrangement på Vairano-banen uden for Milano i november. Den endelige vinder kåres den 15. december, og prisen gives ved at festarrangement i Lissabon i februar.

nolead

AutoBest blev startet i 2001 som et østeuropæisk sidestykke til den etablerede Car Of The Year kåring, og hvert år siden har en jury kåret en AutoBest-bil.

I 2016 blev det Fiat Tipo. Det ville givetvis ikke ske, hvis Tipo var indstillet i år, hvor juryen er udvidet med blandt andet Danmark, da det naturligvis er et krav, at en nomineret bil skal være tilgængelig på de markeder, der deltager i kåringen.

I 2015 blev Opel Corsa AutoBest, og i 2014 var det Hyundai i10.

Ud over kåringen af Årets bil til under 20.000 Euro fejrer juryen en stribe andre emner med kåringen af ManBest, CompanyBest, EcoBest, TechBest, SafetyBest, SmartBest og SportBest. Også disse afsløres i februar.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...