Roys kæreste eje, hans gule Mustang, er centrum for racet

Fast and Furios på norsk. Det er meget bedre, end det lyder

"Børning" hedder et bud på, hvordan Fast and Furious kunne se ud på norsk

16. december 2014 af Mikkel Thomsager

Jeg har lige været i brigrafen for at se en norsk versionaf Fast and Furious, og det var meget bedre, end det lyder.

Roy er en bilgal Mustang-mand på vej mod de 30. Roys nemesis hedder TT (nej det er ikke Thorkild Thyring) i en drifting ombygget Toyota GT86 udfordrer ham til et ulovligt gadeløb - og Roy er med, men kun hvis løbet foregår fra Oslo til Nordkap. Hvad der oprindeligt skulle være en konkurrence mand til mand, bliver til et hektisk racerløb, med 26 biler i startfeltet.

Der er kun to regler:

Regel nr. 1 ”Den første bil til Nordkap vinder”.

Regel nr. 2 ”Der er ikke andre regler”.

Det kunne nemt lyde som plottet til den næste Fast and Furious film: Det er det også, den er bare på norsk. Og det er langt bedre end det lyder.

Et krydderi på plottet er Roys datter, der bliver efterladt hos Roy, mod sin vilje, og som sniger sig med på det vilde ridt mod Nordcap, hvor filmen i øvrigt ender med et stænk - nærmest dansk - humor, som gennemsyrer både persongalleriet og mange af de stuntscener, som tydeligvis er på den anden side af overdrevet.

Om ikke andet kan de se filmen alene for at iagtage bilægalleriet og de flotte naturscener, hvoraf mange er optaget med helikopter.

Derfor ville det være fantastisk at se filmen i biografen, men det kan desværre ikke lade sig. Distributøren, SF-Film, har erkendt at publikum er så lille, at filmen ikke kan bære biografvisning i Danmark, så derfor kan des udenlukkende hentes som download eksempelvis via iTunes. Savner du en gang god eftermiddags underholdning, så prøv det.

Filmen havde dansk premiere den 15. december.

" target="_blank">Tjek traileren ud her. Den lyver ikke.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...