Aston Martin Rapide S
Aston Martin Rapide S© bilmagasinet.dk

Familieracer de luxe

Uge 13/13 Aston Martin Rapide S DAMN HOT

27. marts 2013 af Mikkel Thomsager

Er stadig let påvirket af ugens, for nu ikke at sige årets bedste køreopelvelse: Aston Martin Rapide S.

Rapide er Aston Martins 4-personers sportsvogn. Den har fået en lille revision, hvorved det er blevet til en "S"-model, men der er kun den ene model, så "S" afløser den gamle.

Den største forandring er V12-motoren, der har fået hele 17 procent mere effekt. Den gamle havde 477 hk, den nye har 558 hk. Jeg vil gerne påstå, at jeg kan mærke forskellen. Det er så længe siden, jeg kørte den gamle, at det ikke er tilfældet. Men jeg kan konstatere, at den nye er vild og hurtig under alle forhold.

Som den gamle er der tale om en fludblods sportsvogn. Bag rattet har du ingen fornemmelse af, at bilen er fem meter lang. Den kører og styrer fantastisk og svarer igen på ordrer under alle forhold. Det er en fantastisk køremaskine, som også lyder helt fantastisk, unaset om det er tomgang eller full blast. Og så er det verdens smukkeste 4-personers sportsvogn - måske nogensinde?

V12-motoren tager knap 7.000 o/min så når man træder speederen i bund, løber man hurtigt tør. Desuden benytter Rapide S fortsat et traditionelt 6-trins automatgear. Jeg ville ønske den kunne fås med en hurtig sekventiel gearkasse. Det fortjener bilen.

Læs hele historien i Bil Magasinet nr. 260, der udkommer 25. april.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...