Mercdedes C111 prototype
© Mercedes

En særdeles dyr trekantet Mercedes-reservedel

Kan én rotor til en wankel-motor være 90.000 kr. værd?

26. februar 2019 af Mikkel Thomsager


Jeg har prøvet og kørt mere end 4.100 biler i mit liv, og der er få tilbage, som jeg ikke har sat flueben ved endnu. 

En af dem er Bugatti Veyron – og for den sags skyld også Bugatti Chiron. Men på en eller anden måde har jeg affundet mig med det. Hver gang jeg læser test af de to biler, er testkørerne om ikke skuffede så ret ligeglade. Den oplevelse behøver jeg måske ikke.

Har aldrig været bag rattet af Mercedes C111

Til gengæld er der et par andre biler, som jeg stadig vil gøre meget for at komme bag rattet af, om det så bare er nogle få kilometer - eller meter. 

En af dem er Mercedes C111. Designet er i sig selv en prøvetur værd, men hertil kommer motoren, som er en 4-rotors wankelmotor. Jeg er vild med wankel, og en Mercedes prototype med wankel-motor lyder bare som noget, jeg må prøve. 

Der er kun lavet nogle få stykker af bilen, som aldrig kom i produktion. Jeg har set den flere gange, men aldrig været tæt på at komme bag rattet. Jeg håber stadig det lykkes.

Mercedes rotor rotorhus C111 1970

En flig af oplevelsen

Lige nu kan jeg faktisk købe mig til en flig af oplevelsen via e-bay. 

En tysker fra Stuttgart har sat en rotor med tilhørende rotorhus til salg. Det er bare to stykker metal, og der står ikke noget om, at de to dele har været i brug - men angiveligt er det originale Mercedes-dele produceret i 1971.

Der blev faktisk bygget 16 stk. C111, men prototypen blev brugt til flere eksperimenter. Efter at Mercedes besluttede sig for ikke at gå videre med wankel-motoren, begyndte de at eksperimentere med dieselmotorer i bilen.

Sælger forlanger 90.000 kr. for wankel-delene, og det jeg synes jeg, er meget for en lille flig. Til gengæld håber jeg stadig at komme bag rattet af en C111 via Mercedes. Rammer man Mercedes-museet i Stuttgart rigtigt, kan det formentlig godt lade sig gøre. Håber jeg. Lykkes det, hører du garanteret mere.

Jeg linker til annoncen her, vel vidende, at den vel kan være fjernet, da det jo er en annonce.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...