Ekspert: Elbiler er en dårlig løsning for klimaet

Manden der afslørede VW i den amerikanske dieselskandale slår fast, at hybridibil giver mere rent miljø her og nu, end elbilen gør

2. august 2019 af Mikkel Thomsager

Elbiler giver dårlig værdi for pengene, hvis målet er at reducere transportsektorens klima-påvirkning hurtigt. Hybridbiler giver en langt større effekt, her og nu, mener Nick Molden, der er administrerende direktør for Emissions Analytics.

Nick Molden og Emissions Analytics medvirkede i afsløringen af VW's amerikanske diesel-skandale, da firmaet påviste, at emissionerne fra VW's diesel biler var langt større ude på landevejen, end de var i laboratorier.

Emission Analytics har specialiseret sig i at måle transportmidlers udledning på landevej, og deres målinger afslørede, at VW benyttede et snydeprogram, der kunne afsløre, hvis en VW bilen blev målt i laboratorie, og da gøre motorens forbrænding renere i en kort periode.

Det er chefen for dette firma, Nick Molden, der nu påpeger, at hybridbiler i øjeblikket giver 14 gange større klimaeffekt på længere sigt, end rene elbiler, fordi hybridbilerne lettere kan udbredes hurtigt. 

”En af vores største udfordringer er udskiftningen af bilparken, som typisk kører på vejene i op til 12 år. Det betyder, at det er en meget langsom proces at udskifte hele bilparken.

I betragtning af de udfordringer og forbehold, der er omkring overgangen til elektriske biler, vil et mere effektivt alternativ give hurtigere effekt. Da CO2 har en lang levetid i atmosfæren, vil en lille ændring for mange bilister her og nu, give langt større klimaeffekt i længden, end en stor ændring for få bilister her og nu. Vi er nødt til at optimere brugen af ​​industriens tilgængelige batterikapacitet, for at lette en kritisk tidlig reduktion, forklarer Nick Molden.

Om Emissions Analytics

Emission Analytics er ifølge dem selv en førende, uafhængige globalt test- og dataspecialist ud i videnskabelig måling af emissioner og brændstofeffektivitet af personbiler og erhvervskøretøjer på landevejen

Emission Analytic's mål er, at skabe gennemsigtighed inden for transportsektorens udledningsopgivelser, og organisationen står bag EQUA-indekset over bilers emissioner og forbrug uden for laboratoriet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...