Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Feel
Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Feel

Dyr livsstil til lav pris

Uge 31/14 Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Feel HOTSTYLE

29. juli 2014 af Mikkel Thomsager

Hvis du hører til dem, der savner det ekstravagante Citroën-design fra dengang en Ami var enhver arkitekt-studerendes drømmebil, så er din ventetid ovre. Med C4 Cactus får den francofiles design-galskab atter frit løb, endda til priser som er mindre ekstravagante.

Den nye C4 Cactus starter ved 169.990 kr. og denne 100 hestes 1,6 liters diesel med "Feel" udstyr starter ved 209.990 kr.

Jeg har fulgt Cactus siden de første tegninger blev vist. Da var det indlysende, at konceptet var mere fantasifuldt, end en produktionsbil kunne bære. Men den færdige bil er det mest innovative design, jeg har set i mange år.

Mest i øjnefaldende er den bløde plastic-beklædning af de udvendige dørsider, men der er mange andre finurlige løsninger, som får denne Citroën til at skille sig ud, og det er fedt.

Selv om den hedder C4 Cactus, bygger den på teknikken fra Citroën C3, men den kører bedre end de kendte C3-modeller. Støjniveauet er lavere og komforten er god, selv om små vejbump og brønddæksler slår igennem til førersædet. 

Cactus er også ganske rummelig med god bagsædeplads og et respektabelt bagagerum. Så til en startpris af 170.000 kr. får man en anderledes smart men stadig brugbar familiebil. Med andre ord giver Cactus dig råd til, at skeje lidt ud med designet på din næste bil.

Så kan du måske godt se igennem fingrerne med, at sideruderne i bagddørene ikke kan rulles ned, rattet kan kun jesteres op og ned, og de billigeste modeller bliver spist af med Citroën/Peugeots ikke særligt ønskvædige 5-trins gearkasse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...