© A. Hansen

Drømmer du også om den hot rod, der kom i serieproduktion – få historien hér!

Plymouth Prowler er en historie om den amerikanske drøm, der gik hen og blev til virkelighed. Få en del af historien her i artiklen, når chefredaktøren fortæller.

2. april 2020 af Mikkel Thomsager

De mest fantastisk biler er dem, du tegner i al naivitet på en serviet under en ophedet diskussion med din bilbuddy. Sådan en drømmebil, som alle ved ikke kan produceres, fordi den er for vild, underlig og umulig i det virkelige liv.

Men præcis sådan en bil væltede biludstillingen i Detroit i 1997, da Chrysler præsenterede den vanvittige Plymouth Prowler, som var en ægte hot rod i helt klassisk forstand, men med topmoderne teknik.

Læs alt om den i det nummer af bil Magasinet, som er på gaden nu. Har du misset det, så undgå fejltagelsen ved at tegne et abonnement her.

© A. Hansen

Serviet-tegningen der blev et forskningsprojekt

I 1997 havde amerikansk bilindustri stadig bukserne på. Biludstillingen i Detroit var stadig en af verden største, og året efter ville Mercedes sikre sig en bid af balladen, da de købte Chrysler.

Prowler lignede sådan en serviet-tegning, der er blevet til virkelighed, og den ser fantastisk ur. 

Den blev ikke en succes, men den gemmer på en spændende histore, som rummer meget mere end en serviet-tegning. Den er overraskende gennemført og rummer en stribe avancerede tekniske løsninger, som faktisk var en del af en forskningsprojekt hos Chrysler.

© A. Hansen

USA's svar på Mazda MX-5

Den kunne være blevet amerikanernes svar på Mazda MX-5, eller Miata, som modellen hedder i USA, men amerikanerne bekymrede sig mere om design, udstyr, finish og produktionsdetaljer, end om køreegenskaber.

Så køreoplevelsen begrænser sig til begivenheden i at sidde bag rattet af noget, som alle stirrer på i trafikken.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...