Nissan Juke kørende rubinrød

5 biler i finalen om at blive årets mest fornuftige bilkøb

AutoBest-juryen kårer Europa's bedste hverdagsbil. Bil Magasinets chefredaktør Mikkel Thomsager er med i juryen

8. oktober 2019 af Mikkel Thomsager


Den europæiske AutoBest-jury, der har Bil Magasinets chefredaktør Mikkel Thomsager som dansk jury-medlem, har valgt de fem finalister til kåringen af AutoBest Car 2020 med undertitlen "Best Buy Car of Europe in 2020". 

De fem modeller i 2020-finalen er:

  • Nissan Juke
  • Opel Corsa
  • Peugeot 208
  • Renault Clio
  • Skoda Kamiq

Teknisk set består feltet reelt af tre biler idet Opel Corsa og Peugeot 208 deler platform, og det samme gør Nissan Juke og Renault Clio. De fire biler er dog meget forskellige og i øvrigt helt nye, idet kun Renault Clio er lanceret på det danske marked.

AutoBest juryen, herunder Mikkel Thomsager, tester de fem biler i Tyrkiet 27.-28. november. Den endelige vinder ventes kåret i begyndelsen af december.

2020 NIssan Juke
2020 NIssan Juke

Nissan Juke

Den udgående Nissan Juke kom i 2010 og etablerede faktisk klassen for små crossover/SUV-modeller. Den har været en kæmpe succes for Nissan i Europa, omend i mindre grad i Danmark, hvor kunder med behov for plads fandt andre løsninger.

Det løser sig selv med den nye model, som er mere rummelig end forgængeren. Teknisk set bygger den på samme platform som Renault Clio, eller måske mere præcist SUV-varianten af Clio, som er den nye Renault Captur.

Opel Corsa rød 2020
2020 Opel Corsa


Opel Corsa

Opel Corsa bygger på samme teknik som den nye Peugeot 208. I forhold til den udgående Corsa benytter den således de samme motorer som sidestykket fra Peugeot, og præcis som 208 kommer Corsa fra start både med benzin-, diesel- eller elmotor.

Den danske import af Opel er overgået til importøren af Peugeot og Citroën (K.W Bruun), og herfra lyder det, at man håber at introducere den nye Corsa i december.

Peugeot 208 2020 gul
2020 Peugeot 208

Peugeot 208

Den nye Peugeot 208 bygger på en helt ny grundlæggende teknik (platform) og kommer fra start med både benzin-, diesel- og elmotor. Den er vokset en smule i forhold til forgængeren, men placerer sig i øvrigt i hjertet af minibilklassen. 

Benzin og dieselvarianter ventes salgsklar i januar. El-varianten bør være klar kort tid efter.

2020 Renault Clio
2020 Renault Clio

Renault Clio

Den nye Renault Clio ligner udefra en let opdatering af den udgående model, men teknisk set er det en helt ny model, hvilket fremgår, når man sætter sig bag rattet. Et ny flot infotainment-system adskiller den markant fra forgængeren.

Clio placerer sig i centrum af minibilklassen og står dermed direkte over for både Opel Corsa og Peugeot 208. 

2020 Skoda Kamiq
2020 Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Kamiq er Skoda's version af VW T-Cross. Den har otte cm længere mellem akslerne, hvilket giver betydeligt bedre plads på bagsædet. Som VW T-Cross er det en lille crossover/SUV.

Kamiq ligner en dansker-favorit, men den lader vente på sig. Den introduceres først i Danmark i begyndelsen af 2020.

Hvad er AutoBest

AutoBest er oprindeligt et østeuropæisk sidestykke til den mere kendte "Car of The Year"-kåring i Europa. I de senere år er juryen udvidet med motorjournalister fra hele Europa, så der er i dag er 31 europæiske nationer repræsenteret.

AutoBest adskiller sig grundlæggende fra Car Of The Year-kåringen ved at fokusere på hverdagsbiler. Prisgrænsen for nominerede biler er således 20.000 euro (svarende til ca. 150.000 kr.) for en afgiftsfri basisbil, som skal være tilgængelig til denne pris i minimum fem europæiske lande.

I Danmark er "Årets Bil i Danmark" mere kendt blandt bilkøberne.

AutoBest kårer sin "Best Buy Car of Europe" hvert år i december efter et finale-testarrangement med fem til syv finalister, der finder sted i november. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...