Min Fiat 127 Special (2-dørs)
Min Fiat 127 Special (2-dørs)

Min Fiat 127 Special (2-dørs) i orangerød blev helt vild, da den fik Pioneer anlæg. Special-modellen kendes firkant-motiverne i kølergitteret. Tågelygterne er eftermonterede

© bilmagasinet.dk

Den højlydte revolution

Hvilken autoradio har du i din bil? Jeg savner min Pioneer

26. april 2012 af Mikkel Thomsager

I 70'erne og 80'erne var der næsten mere prestige i at have et godt musikanlæg i bilen, end der var i bilen selv.

Med fare for at udstille min egen tvivlsomme bagage husker jeg, hvordan min orangerøde Fiat 127 Special (2-dørs) blev markant mere interessant, da jeg fik monteret Pioneer stereoanlæg (kassetteafspiller med vendbart tonehoved) med separat 7-bånds equalizer med integreret fader til de fire højttaler.

Ferrari benyttede samme equalizer, som jeg havde i Fiat'en. Det gjorde anlægget mere værd end bilen

© bilmagasinet.dk

Den leverede sindsyge 4 x 25 watt, hvilket gav respekt på Torvet i Rønne, hvor "Eye in the sky" med Alan Parsons Project kunne høres helt ned i den anden ende af Torvet (det er et langt torv!), når jeg overhørte den forvrængning, der fulgte med ved fuld styrke. Hele bilen rystede, og der var en særlig resonans omkring den trekantede ventilationsrude i venstre dør, som jo også husede en solid, to-vejs højttaler. Det var fedt.

Bilen Motor og Sport testede autoradioer i nr. 1/1985

© bilmagasinet.dk

I januar 1985 havde magasinet "Bilen Motor og Sport" (som siden blev overtaget af Bil Magasinet), en skelsættende sammenlignende test af autoradioer, hvor Pioneer KEH-9300 fik utrolig fin vurdering. Men til en pris af 6.500 kr. lå den model langt ude i min fremtid.

Så meget får du i dag
I går var jeg for første gang i mange år atter til PR-møde hos den danske Pioneer importør. I dag får du en fremragende single-CD-afspiller med USB-indgang og 4 x 50 watt for 799 kr. Skal du have telefonopkobling via Bluetooth med, stiger prisen til 1.499 kr. Men så bliver radioen også endnu bedre.

Hvem tænker på det i dag, hvor langt de fleste biler er standardmonteret med en fuldt integreret radio, spørger du?

Men det er faktisk stadig sådan, at radioer til eftermontering byder på en del mere end de integrerede løsninger, og faktisk kan mange radioer til eftermontering integreres i bilen lige så godt som de standard-monterede.

Det nye sort i autoradio er App-radio, hvor bilens radio får færre features, men hvor din mobiltelefon til gengæld kan integreres 100 procent, så den reelt fungerer som bilens radio. Den slags har Pioneer mange af på det nye program.

Måske skulle man opgradere. Det kan være, Volvoen bliver mere interessant?

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...