Aiways U6 havdee Danmarkspremiere ved eCarExpo i weekenden. I Danmark til april.

Kommentar: "Lille" bilmesse i København var LANGT mere interessant end kæmpeshow i Paris

Biludstillingerne lider i disse år, men ikke i København, konstaterer redaktør Mikkel Thomsager.

31. oktober 2022 af Mikkel Thomsager

I sidste uge fandt den store biludstilling i Paris sted. Eller rettere, den tidligere store biludstilling i Paris. Den har fundet sted sidden 1898, og den har været en af de mest besøgte biludstillinger i verden med over 1,4 millioner besøgende pr. gang op gennem 00'erne. 

Af samme grund har den franske biludstilling i mange år affødt store reportager i Bil Magasinet og her på bilmagasinet.dk. 

Der er dog ingen grund til at google "Paris Auto Show" i 2022. Vi havde slet ikke en historie om begivenheden på bilmagasinet.dk, simpelthen fordi det er den hidtil mest amputerede biludstilling, vi har været til.

Citroën var ikke i Paris

Meget få mærker havde annonceret deres tilstedeværelse. Vi havde forventet - og håbet - at mærkerne trods alt var der, om end i mindre udstrækning eventuelt repræsenteret af nationale importører eller agenter. Men de var der slet ikke.

Jeep, Peugeot, DS og Renault havde fine stande sammen med kinesiske BYD, Ora, Wey, MG og Seres foruden vietnamesiske Vinfast. End ikke Citroën havde fundet det ulejligheden - og måske ikke mindst udgiften - værd at stille op ved den franske biludstilling. Det er nu alligevel underligt.

Køen til presseakkrediteringen ved biludstillingen i Paris plejer at være et kaos. I 2022 var den til at overskue.

Hvorfor var der tomt?

Ifølge bilproducenterne er tiden løbet fra dyre stande i haller, hvor alle mærker bliver en lille del af en større sammenhæng. Mærkerne vil hellere bruge pengene på begivenheder, hvor de selv er herre over rammerne, og ikke skal stå ved eller i forhold til konkurrenter.

Argumentet er til at forstå. Det er bare ærgerligt for os, der gerne vil se biler, for bilmesser er en fantastisk møde at følge udviklingen. Det beviser biludstillingen eCarExpo, der blev holdt København i weekenden. Udstillingen var forbeholdt elbiler, og på nær nogle få mærker, var alle dem, der har noget at byde på nu, der. 

Og der var masser af se på på.

To tidligere transportministre Ole Birk Olesen, LA (t.v.) og Jeppe Bruus socialdemokratiet kigger begge efter en potentielt ministerbil: BMW i7

Alle der havde noget at vise, var i København

Hyundai havde en ny funky Ioniq 6 klar, og mærket gav den fuld gas med pressemøde og flot stand. Polestar havde ikke sin nye Polestar 3 med, men konceptbilen Precept, der bliver til en Polestar 5 i 2024, strålede på en passende nydelig stand.

Det helt nye kinesiske, elektriske mærke BYD, der lanceres i Danmark fra nu, præsenterede alle sin tre modeller: Atto 3, Tang og Han. Igen med omtanke og i passende omgivelser. 

Aiways lancerede sin U6, som er en aggressivt udseende coupé-udgave af den kendte U5, dog med opdateret teknik.

BMW viste den nye eldrevne 7-serie, MG viste MG 4, Mercedes viste det meste af paletten, Xpeng viste P7 og havde sin transportdrone med, og der var meget mere.

Xpeng viste deres P7 og drone på eCarExpo 2022 i Bella Center

MG 4, MG Marvel R og MG 5.

Frit valg, men prøv alligevel

Der var virkelig noget at se på. Og publikum kvitterede med at komme. Det gjorde de faktisk også i Paris, og det er det underlige ved det hele. Producenterne ville ikke være der, selv om publikum er der.

En bilproducent er en privat, kommerciel virksomhed, hvis formål er at tjene pengene til ejerne. Man kan ikke klandre dem for at vælge de marketingløsninger, der passer bedste til hvert enkelt mærke. 

Men det er ærgerligt for os, der kan lide biler, og som gerne vil følge med i, hvad der sker, uanset om det gælder el- eller fossilbiler. Jeg håber, de danske bilimportører også i fremtiden vil bakke op om denne biludstilling. 

I weekenden besøgte 12.300 de to haller, der var taget i brug. Det er dobbelt så mange som ved eCarExpo 2021, der fandt sted i mindre lokaler i centrum af København.

Dette års succes bør animere til, at flere bakker op om udstillingen i 2023. Det fortjener vi bilentusiaster.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...