Batman kom til benzintanken i Skovshoved

Supercar Sunday blev pludselig til helt vild Supercar Sunday, da batman's bil uventet dukkede op. Se filmen i bunden af artiklen.

1. juli 2019 af Mikkel Thomsager

Søndag den 30 juni var der atter pænt fremmøde til Bil Magasinets Supercar Sunday hos Olivers garage på tankstationen på Strandvejen i Skovshoved. Et nydeligt udvalg af Ferrari og Porsche blændede i solen, men da Batmans bil helt uventet kørte ind på tankstationen, samledes al opmærksomhed om den.

Bilen kom uanmeldt, så overraskelsen var fuldtendt, da bilen trillede ind, og toppen åbnede sig, så de to passagerer kunne stige ud.

Fra Volvo og Koenigsegg

Bilen er vitterlig bygget med udgangspunkt i bilen fra Batman spillet Arkham Knight. Ejeren blev forelsket i bilen, og da han mødte en svensker, som påstod, at han kunne bygge sådan en bil, slog den Saudi Arabiske bilentusiast til.

Det er firmaet Caresto, som har bygget bilen. Bag det står Leif Tufvesson, som er en anerkendt bilbygger i Sverige. 

Han startede som tekniker ved Volvo Research and Development i Göteborg, og var siden seks år Koenigsegg, inden han i 1996 startede for sig selv med firmaet Caresto, der ligger i Ängelholm, ikke langt fra Koenigsegg.

26" hjul - plus vinterdæk

Hans baggrund forklarer det enestestående kulfiber-karrosseri, som pryder bilen. Bilen er lavet i dette ene eksemplar, men pasform, finish og detaljer er på et utroligt niveau, og tæt på udtrykket fra computer-spillet.

Ejeren fortæller, at bilen i store træk er designet ud fra en legetøjsbil, lavet med udgangspunkt i spillet.

Blandt de utrolige detaljer er 26" hjul med 315 Pirelli SUV-dæk. Ejeren, der også har en bopæl i Sverige, kunne fortælle, at han også har vinterdæk til bilen.

Teknik fra Lamborghini Gallardo

Den grundlæggende opbygning er helt unik for bilen. Den bygger på sin helt egen ramme med en akselafstand på 340 cm. Bilen er 250 cm bred.

Men mekanik og elektronik er hentet fra en Lamborghini Gallardo V10, komplet med ABS og ESP-system. Arkham-bilen har også overtaget Lamborghini's firehjulstræk, hvilket ifølge ejeren gør den til en ganske underholdende bil at køre i sne med.

Instrumenterne sidder i deres eget hus, men grafik og urskiver genkendes fra Lamborghini og Audi R8. Derudover er alt helt speciel designet og bygget til denne bil.

Plads bag sæderne

I computerspillet har bilen førerplads i midten. Carestos bil er bygget som en to-sædet bil., hvilket giver en mindre udfordring med forruden, som er delt i tre falde ruder, men der er kun vinduesvisker på den midterste rudedel.

Man får adgang til kabinen ved at løfte hele fronten, og bestige to dedikerede trin. 

Selve kabinen er overraskende rummelig, med ekstra plads bag sæderne, hvilket ejeren var glad for, da hen benyttede sig af bilen til Gumball 3000 racet i 2016, hvor den havde premiere.

Hvad bilen har kostet, er ikke kendt, men det tog Caresto to år at bygge bilen. Skallen er skabt fra bunden af, så det har kostet et tocifret millionbeløb.

Et af målene med bilen har dog været, at mekanikken skulle være ukompliceret at gå til, at ejeren, der har bilen registreret i Saudi Arabien, kan få den repareret hvor som helst i verden.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.