© bilmagasinet.dk

Bare snyd. Når det ikke er staten er det ok

Programmet "Bag facaden" på DR1 satte fokus på et problem for bilkøbere: Snyd med kilometertal. Det er ulovligt, men politiet er åbenbart ligeglade

17. september 2012 af Mikkel Thomsager

Jeg er næppe den eneste, der blev foraget over, at politi og retsvæsen ikke gider tage sig af en indlysende udlovligheder, der frarøver almindelige danskere store penge beløb, men jeg blev sgu foraget.

Mandag aften så jeg programmet "Bag facaden" på DR1(se programmet her). Programmet dokumenterede i vanlig omfattende DR stil, hvordan to brødre systematisk spolede på speedomtrene på et stort antal nyere, brugte Ford biler.

Faktisk synes dokumentationen ret simpel at afsløre, når først du har fået mistanke. Alligevel fortalte programmet, at politiet ikke vil tages sig af sagen, lige som etaten i øvrigt heller ikke ville kommentere det.

Af samme program fremgik det, at skat ser alvorligt på snyd med speedometer tal, da det kan koste staten mange penge. Jeg antager at de derfor tager sig af det, for det kan de nemlig selv gøre.

Det er ikke OK. Hvis du snyder staten, kommer de efter dig, men hvis du snyder private er det ok - eller der sker i hvert fald ikke noget.

Jeg ved ikke hvad der er værst, at skattevæsenet er ved at blive en fjerde statsmagt, eller at politiet ikke gider tage sig af lov og orden, når dokumentationen ligger lige for?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...