Anmeldelse: Nyt TopGear kører sikkert videre

Den nye udgave af TopGear kører videre i yderbanen med nye værter. Et nyt sidekick åbner for, at programmet kan udvikle sig

31. maj 2016 af Mikkel Thomsager

Meget er, som det plejer i det nye TopGear. 

Fornyelsen består af få og små ændringer i de kendte elementer, og så de nye værter, den engelske radiovært Chris Evans og Joey fra "Venner", Matt LeBlanc, der udgør den nye dynamiske duo i programmet.

Resultatet er godt og lige så underholdende som det gamle program – omend fornyelsen er til at overse. Men sådan skal det måske være.

Første episode omfatter fem indslag, hvoraf tre er racerløb i den kendte TopGear-stil. I det ene kører Chris Evans og Matt LeBlanc race mod hinanden i en original Land Rover Defender og en original Willys Jeep i et særdeles vinterkoldt England, at dømme efter billederne.

I det andet kører de race mod hinanden i hver sin ombyggede 3-hjulede Reliant, og i det tredje kører Matt LeBlanc race i en off road-udgave af Ariel Atom, kaldet Ariel Nomad. Forfølgerne er papparazzier i andre transportmidler, hvoraf det ene dog er en drone. Matt LeBlanc vinder.

Genkendelig drejebog

Drejebogen og mange elementer er genkendelige, men med et interessant tvist. "The Producers" som udstikker opgaverne i TopGear, udgøres nu af karikerede englændere, 

TopGear-banen er ændret, så en del af den foregår i på jordbane komplet med indbygget vandgrav og hop, og her kører gæster, i første afsnit kokken Gordon Ramsey og skuespilleren Jesse Eisenberg, nu i en Mini Cooper S.

The Stig er dog den originale, som vi kender ham. Han kører Dodge Viper ACR, som deltager i et indslag optaget i USA, med Chris Evans og dronningen af Nürburgring, Sabine Schmitz, mens Matt LeBlanc selv står for indslaget med Ariel Nomad, som angiveligt er optaget i Marokko.

Billederne er flotte, stilen er sikker og programmet er underholdende. Chris Evans er lige så sjov som Jeremy Clarkson, omend den kendte sarkasme er udskiftet med ufarlige jokes. 

Jeg følte mig underholdt fra start til slut, men undrer mig over, at det nye program har holdt så meget fast i de gamle programelementer. 

Nyt EkstraGear

Nyt er tillægsprogrammet EkstraGear, som kun kan ses på BBC's webportal. Det varer en halv time og optræder næsten som en slags TopGear B-hold. Opsætningen er den samme, men med Youtube-raceren Chris Harris og motor-journalisten Rory Reid som værter. 

De prøver at gå bagom programmet, men har også deres eget studie mage til hovedprogrammets, som er det kendte. Og de laver deres egne indslag. De har ikke samme power som Chris Evans og Matt LeBlanc, men det er stadig underholdende.

Se det nye TopGear på BBC Britt i aften.

Måske er du interesseret i...