Jan Magnussen "Helt tæt på" Bremen Vesterbro 24. april 2018
© A. Hansen

Anmeldelse: Ærlig Jan Magnussen med tør humor

Jan Magnussen er på en stor dansk foredragsturné. I et fotoillustreret oneman show fortæller han nøgternt om sin karriere krydret med med tør Roskilde-humor

25. april 2018 af Mikkel Thomsager

"Helt tæt på" hedder en foredragsturne, som Jan Magnussen indledte i Herning i sidste uge, og som nåede Bremen Teater på Vesterbro i København tirsdag aften.

Foredraget er en velfortalt kronologisk gennemgang af Jan Magnussens karriere fortalt på hans egen, tørre Roskilde-facon, og med de karakteristiske finurlige og lidt bagkloge konstateringer, som får salen til at grine cirka hvert tredje minut. 

Det hele er illustreret på scenens bagvæg af en flot samling fotos, som følger fortællingen nøje. Selv da der til slut blev åbnet for spørgsmål, var der relevante fotos til Jans svar.

Hvor tæt man rent faktisk kommer på Jan Magnussen, kan man godt stille spørgsmålstegn ved. Han takkede sin familie for opbakningen, og en enkelt gang under det to timer lange foredrag, sank han tydeligvis en ærlig klump i halsen. Det var da snakken handlede om hans søn Kevins karriere i Formel 1.

Ellers respekterede han sit eget privatlivs fred, for så vidt som en fuldtids professionel racerkører har et privatliv, men han svarede åbent på et spørgsmål om karrierens økonomi.

Jan Magnussen "Helt tæt på" Bremen Vesterbro 24. april 2018 Corvette Racing
© A. Hansen

Bedst efter pausen

Måske netop derfor, blev det absolut ikke kedeligt. For ærlig talt er det formentlig mere interessant at høre om karrierens ups and downs, end om privatlivet.

Selv med jævn interesse for motorsport vil enhver opleve at genkende situationer fra dansk motorsport, fortalt fra den anden side, sådan som Jan oplevede den. Lige fra de vanvittige år i Formel 1 til de seneste næsten 15 års succes med Corvette Racing, som han har kørt for siden 2004!

Det var som om foredraget i sig selv voksede med karrieren. 

Godt tempo

Det var godt tempo på fortællingen fra starten, men Jan talte sig tydeligvis varm, måske efter at have oplevet, at publikum i den næsten fyldte sal udelukkende bestod af venligtsindede entusiaster og fans. Og han var klart bedst efter pausen, hvor fortællingen handlede om tiden i USA og især Corvette Racing og Le Mans.

Jan Magnussen er ikke entertainer i traditionel forstand. Han står bumstille og fortæller oprigtigt og med overskud til at se det sjove i både sejre og nederlag. 

Det er rigtig underholdende, hvis man interesserer sig bare lidt for motorsport. I den henseende er billetprisen på 249 kr. nærmest en underdrivelse.

Premieren i MCH Herning Messecenter i sidste uge var en succes for Jan, der er god til at fortælle på sin egen underdrevne måde.

© Jan Magnussen

Se Jan's foredrag her

22. maj 2018 i Aalborg

23. maj 2018 i Roskilde

24. maj 2018 i Odense

30. maj 2018 i Esbjerg

25. september 2018 i Ringsted

12. november 2018 i Sønderborg

3. december 2018 Årshus C

Se mere, og køb billetter

et billede

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.