Bilbøger, billiteratur, julegaver, julegavebøger, bøger om biler
© Bil Magasinet

6 julegaveønsker fra bilredaktøren

Her er hvad redaktøren ønsker sig til jul: Elektronik, accessoires og bøger til bilentusiasten

5. december 2017 af Mikkel Thomsager
Next Base 412GW Dashcam

Next Base Dash Cam

Jeg har lige haft en af de oplevelser, hvor en anden trafikant kører ind foran mig. Jeg undveg kun ved at kaste bil ud i rabatten, hvilket affødte en diskussion (ud af vinduet), med manden, som mente, at det var min skyld. 

Det var det ikke! Jeg ville ønske at jeg havde oplevelsen på video, så jeg kunne bevise det. Derfor ønsker jeg mig et dash cam.

Der findes en mange modeller, og vi er i gang med at teste dem. Lige nu ser det ud som om Next Base er et godt bud på en brugbar model.

412 GW filmer i 140 graders synsvinkel i HD 1440p optagelse og med 30 billeder i sekundet. Den har indbygget Wi-Fi så du kan dele dine optagelser direkte på din mobiltelefon, og den har GPS.

Se mere hos den danske importør JA Micro. Eller find den hos Euronics: Pris: 2.199 kr. inklusive memory kort.

Manchetknapper med speedometer

Speedometer manchetknapper

Jeg går ikke med manchet-knapper, men når de ser sådan her ud, kunne jeg godt gøre det. 

Den britiske internetbutik "Not on the high street", har en hel kollektion af manchetknapper med speedometer, gearskiftegrafik og meget andet. De fås fra 350 kr.

Tjek dem ud her

Omega Speedmaster, lænke, sort urskive

Omega Speedmaster ur

Jeg ønsker mig altid et nyt ur. Min ultimative drøm er et IWC Portugieser, men de ligger på den anden side af, hvad man kan få en god klassisk bil for - og så bliver den nok førstevalg. 

Men på det seneste er Omegas Speedmaster vokset på mig, og den er en anelse mere tilnærmelig, selv om det næppe bliver Speedmaster-hjul i år.

Omega Speedmaster stammer fra 1957 og er produceret i virkelig mange versioner.

Jeg ville gå efter en helt klassisk model med optræksurværk, som starter omkring 30.000 kr. Jeg vælger og går altid med gummi eller læderurrem, men lige i dette tilfælde ville vælge lænke, for det hører sig til en Speedmaster. 

Se mere på Omegas eget site

Lego Caterham 620R, gul

Lego Caterham 620R

Som gammel Caterham-ejer, vil modellen altid have en plads i mit hjerte, hvilket kan være undskyldningen for at ønske sig denne Lego-model af en 620R, også selv om det faktisk ikke er en ny model i Legos sortiment.

Ud over at være en hyggelig samleopgave, tager modellen sig godt ud, og hvis du tager motorhjelmen af afsløres et fint, detaljeret motorrum. 

Modellen består af 770 klodser, måler 28/14/19 cm (L/B/H) og koster 699 kr. i Legos egen netbutik.

Bøger til bilentusiaster, Volvo 140, Politiets Bier, Bil Revyen 2018

Bilbøger til den lille entusiast

Bilbøger er den lille gave til bilentusiasten, og der er nok at vælge imellem.

"Bil Revyen 2018"

Bil Revyen 2018 er uundværlig for alle bilinteresserede. Det er den perfekte toiletbog, som giver mulighed for at læser om alle nye biler på det danske marked i små bidder. Gem den og brug den som opslagsværk derefter.

Skrevet og udgivet af Bil Magasinet, 212 sider, pris 189.95 kr. i kiosker, eller køb den med rabat her.

"Volvo 140"

"Volvo 140" er, som titlen antyder, en altomfattende gennemgang af Volvos 140-serie, der var i produktion fra 1966 til 74. Men bogen rummer også en kort gennemgang af Volvo-mærket fra den første model fra 1926 og frem til 140-serien udgår i 1974.

Bogen henvender sig naturligvis særlig til Volvo interesserede i almindelighed og 140-interesserede i særdeleshed, men bogen er rigt illustreret med masser af originale tidstypiske fotos, som gør den interessant for alle bilentusiaster.

Skrevet af Per Groth, udgivet af Forlaget Motorploven, 368 sider, pris: 398 kr. Køb den her.

"Politiets Biler"

Historien om politiets biler lyder som et emne, der henvender sig til etaten selv, men ud over en opregne af alle de modeller, som de fleste kender fra trafikbilledet, rummer bogen masser af finurlige historier om modeller og transportmidler, som du ikke anede Politiet har benyttet sig af. 

Bogen går helt tilbage til de første danske politibiler, der kom til fra 1910, og frem til dagen modeller, som også pryder forsiden. Bogen rummer masser af avisudklip og fotos, der dokumenterer udviklingen.

Skrevet af Jakob Andersen og Erik Kristoffersen, udgivet af Bogforlaget Frydenlund, 192 sider, pris: 268 kr. Køb den her.

JBL BassPro Go, subwoofer
JBL BassPro Go, subwoofer© JBL

JBL BassPro Go Bluetooth bil subwoofer

Bilens radio er som regel fuldt integreret, hvilket gør det vanskeligt at opgradere lydanlægget, hvilket så til gengæld ofte heller ikke er påkrævet. Men mangler det noget, er det som regel bund og bas.

Det problem har JBL en løsning på.

BassPro Go er en bluetooth højttaler som mange andre, men med den følger en docking-station, som monteres i bilens bagagerum. 

Når højttaleren sættes i denne, sidder den fast i bilen, og da fungerer den som subwoofer i bilen, samtidig med, at den bliver ladet op, så den er klar, hvis du skal bruge den andre steder. En fuld opladning giver lyd til 15 timer

Det kan også være, du bare skal bruge pladsen i bagagerummet.

JBL BassPro Go blev lanceret som produkt i januar, og den er introduceret i USA, men endnu ikke i Europa. Når den dukker op bliver det til en pris omkring 3.000 kr.

Se mere her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...