Lamborghini Urus sort 2017, kørende skråt forfra
© Lamborghini

5 bilmodeller redaktøren glæder sig til i 2018

2018 bliver endnu et stort år for høsten af nye biler. Her er 5 biler, som Bil Magasinets redaktør Mikkel Thomsager glæder sig til

27. december 2017 af Mikkel Thomsager

Vildt bilår i 2018

Mens der de seneste år er blevet færre og færre bilmærker, så kommer de, der er tilbage, med flere og flere nye bilmodeller, og blandt dem utallige nye biltyper, vi slet ikke kendte. Her er fem bud på biler, jeg glæder mig til at se næste år

Mercedes A-klasse

Mercedes er på vej med en helt ny A-klasse, som i størrelse bliver cirka, som den nuværende model. 

A-klassen er jo Mercedes' bud på en VW Golf-konkurrent, og det største problem for den nuværende model har været prisen.

Mercedes er altid blandt de første med ny teknologi i næsten alle klasser, og med de seneste års faldende Mercedes-priser, er der al mulig grund til at glæde sig til den nye A-klasse, hvis grundlæggende teknik også bliver til en nye B-klasse.

Flere læsere har spottet den nye Mercedes under test forskellige steder i verden, og Mercedes selv har afsløret, hvordan kabinen kommer til at se ud. 

Heraf kan man se, at A-klassen vil kunne fås med den dobbelte, brede panorama lcd-skærm, der gør det ud for både instrumenter og navigation, som det kendes fra E- og S-klasserne.

Megen anden teknik fra de dyrere modeller, vil også være at finde i den nye lille Mercedes, som ventes til Danmark i efteråret 2018.

Mercedes A-klasse, sølvfarvet, spionfoto
© Automedia

Volvo XC40

Frederik T. Frey har allerede rapporteret fra lanceringen af den nye Volvo XC40. Jeg har ikke prøvet den endnu, men jeg glæder mig helt vildt. 

Dels fordi jeg selv har en Volvo V40, men nok så meget fordi, den nye XC40 bliver den første bil på en grundlæggende teknik (platform), som skal bruges til utallige andre Volvo-modeller, blandt de V40, som jeg så kører i den gamle model af.

Frederik var ret begejstret for den lille ny Volvo, som ventes til Danmark i foråret 2018.

Volvo XC40, 2017, babyblå, kørende, Spanien
© Volvo

Suzuki Jimny

Suzuki har travlt med at smide små nye modeller på gaden, heraf et par anderledes modeller. 

Mens den nye Swift knap kan leve op til forgængerens succes, så gør Belano det meget godt, om end det er på den kedelige måde. 

Omvendt med Suzuki Ignis. Den gamle model aspirerede til at være verdens kedeligste bil, mens den nye er lidt af et nytårsknald. 

Derfor glæder jeg mig til den nye Jimny. 

Endnu har vi kun set spionbilleder og film af bilen, men den ser nuttet, off road-agtig ud på den helt rigtige måde, og jeg glæder mig til at prøve den, selv om det formentlig først bliver i slutningen af 2018

Aston Martin Vantage

Aston Martin er i gang med en genopstandelseproces. DB11 var en forsigtig start. Den er gudesmuk, men afmålt i sine køreegenskaber, som er mere forsigtige og GT-agtige end vilde og superbilsagtige.

Der skal nok komme mere og vildere DB11'er, forsikrer Aston Martin. Vantage er givet vis ikke svaret, for det er en selvstændig model og en mindre bil end DB11, men også den ser fantastisk ud. 

Spørgsmålet er, om den er et andet svar på, hvad en køremaskine er, når den hedder Aston Martin.

Jeg glæder mig i hvert fald til at prøve den og håber, at det sker i løbet af foråret. 

Aston Martin Vantage 2017, syregrøn, kørende, racerbane
© Aston Martin

Lamborghini Urus

Jeg har det svært med Lamborghini Urus som koncept, for hvorfor skal Lamborghini lave en SUV, og kan sådan en rumme bare et minimum af det DNA og den køreglæde, som alle Lamborghinis andre modeller eksponerer.

Netop derfor glæder jeg mig utroligt til at prøve den.

Lamborghini er ikke det eneste fuldblods-mærke, der tænker i de tanker. Senest har selveste Ferrari bekræftet, at de tager fat på sådan en. 

Men Urus bliver den første superbils-SUV, og det bliver utroligt spændende at se, hvad det er for en størrelse.

Lamborghini Urus sort 2017, skråt bagfra, statisk
© Lamborghini

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...