17 millioner kr. for en 1,6 liters Mercedes

Mercedes har afsløret sin hyperbil kaldet Project ONE. Den får 1,6 liters turbo-motor - og fire elmotorer

11. september 2017 af Mikkel Thomsager

Mandag aften blev Mercedes' længe ventede Hypercar, Project ONE, afsløret. Det skete ved et pre-event før biludstillingen i Frankfurt, der åbner for publikum torsdag.

Mandagens arrangement er en tradition hos Mercedes, som forsøger at stjæle mediebilledet i forbindelse med de store biludstillinger, ved at lancere nyheder dagen før pressedagene.

I år har Mercedes tydeligvis haft mange overvejelser om, hvad denne begivenhed skulle rumme, og resultatet blev et salomonisk kompromis med to biler, der ligger så langt fra hinanden, som de kan komme.

Den ene er en selvkørende, eldrevet, 2-personers Smart, der skal gøre samkøring endnu smartere, og ved siden af denne stod den hidtil vildeste og dyreste, nye Mercedes i form af Project ONE.

Begge blev præsenterent i et overdådigt multimedie show med musik, sang, dans og lysshow, som vidner om, at den tyske bilindustri nok er presset af skandaler om emissioner, men den mangler ikke penge.

Se præsentationen af Mercedes Project ONE herunder.

Du skal heller ikke mangle penge, hvis man vil have fingre i den nye Project ONE. 

Angiveligt er bilen på billederne ikke den endelige bil, men den er 95 procent tæt på, og har du forelsket dig, skal du skrabe 17 millioner kr. sammen ret hurtigt. Og det er vel at mærke prisen uden afgifter.

Og selv da bliver bilen nok ikke din. Mercedes har nemlig meddelt, at der kun bliver produceret 275 eksemplarer af bilen, og vort gæt er, at den er udsolgt - trods prisen. 

Smutter bilen for dig, behøver du så ikke bekymre dig om, at motoren skal hovedrenoveres ved 50.000 km. 1,6 liters motoren med el-turbo er nemlig hentet direkte fra Mercedes' Formel 1-racer.

Derudover har Project ONE fire elmotorer på hver 120 kW, hvilket alt i alt giver mere end 1.000 hk, og det er nok til at skyde kulfiberraceren fra 0-200 km/t på 6 sekunder.

Måske er du interesseret i...