Cadillac'en er følgebil til et Buick-træf. Den røde bil er redaktionschefens kones Buick Skylark GS fra 1966. Hun sidder bagerst i billedet med parrets hund, Junior.

Vores Biler: Frederiks Cadillac spiller andenviolin

Det er ikke nemt at være nederst i hierarkiet – bare spørg redaktionschefens amerikanerbil.

25. oktober 2021 af Frederik T. Frey

Den mørkeblå amerikanerbil tager det daglige slid og har haft en begivenhedsrig sommer i Danmark anno 2021. I august gik turen til Fyn, hvor den danske Buick-klub holdt årstræf (det hedder naturligvis Buick Meet) ved Tårup Strandcamping ikke langt fra Nyborg helt ned til ­Storebælt.

V6-motoren har fået foretaget et mindre indgreb til gavn for udluftningen i motoren.

Følgebil til Buick-træf

Til et Buick-træf dukker man naturligvis ikke op i en Cadillac, selv om begge mærker er under GM-paraplyen. Som det tynde øl var Cadillac CTS’en fra 2004 derfor med som følgebil til en Buick Skylark, praktisk gris og ikke mindst ­hundetransport – amerikanerbilstræf i DK er nemlig ofte udflugter for samtlige familiemedlemmer.

Når man betaler 9.300 kr. i årlig ejerafgift på CTS’en, før én kilometer er trillet, og ét eneste gram CO2 er udledt, handler det om at nyde bilen og få kørt. Alligevel har amerikaneren ikke rundet meget over 10.000 km per år i de lidt over tre år, min kone og jeg har haft den som dagligdagsbil. 

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her

På 3,5 år har CTS’en kørt 37.000 km... og den koster 9.300 kr. i årlig afgift.

Krumtaphusudluftning?!

Cadillac’en har misset et tilbagekald under forrige ejer. Amerikanerens sædvanlige værksted, Auto Clasen, var dog behjælpelig, og da CTS’en alligevel var forbi Solrød for at få skiftet nogle benzinrør, var det en kærkommen lejlighed.

Tilbagekaldelsen drejer sig om krumtaphusudluftning og indebar, at PCV-ventilen blev ombyttet til en mere effektiv type, ligesom flere slanger blev skiftet. Derudover medfulgte en ny studs til oliepåfyldning. Oveni de nævnte småreparationer fik Cadillac’en et mindre olie- og filterservice, og min pung blev lettet med i alt 4.912 kr.

Efter en reparation kom der et nyt dæksel og friske skruer på toppen af V6-motoren – det pynter gevaldigt.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Velkommen i Freddies Lounge.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...