Turtle Ball ACC 2022 jubilæum

En scene fra Turtle Balls tidlige år – bilerne er klassiske, og tøj- og hårmode er tidstypiske.

© Foto af Søren Larsen – teknisk bearbejdelse af John Ulsted

Danmarks ældste amerikanerbilstræf fejrer 40 år

Der er gratis adgang, når Turtle Ball lokker med amerikanerbiler, lotteri, kåringer… og så er historien bag navnet på træffet skæg og overraskende.

28. april 2022 af Frederik T. Frey

40 år med amerikanerbiler

D. 14. maj går det løs, når Danmarks ældste amerikanerbilstræf kan fejre et flot jubilæum – 40 år med højoktan, brændt gummi og lyden af brølende V8-motorer.

Traditionen tro er kernen af Turtle Ball Run & Meet på Amager – det er også her, arrangørerne, American Car Club Copenhagen, holder til. Ligesom tidligere år er der rig mulighed for at cruise, hvis amerikanerbilen skal luftes. ACC har i forbindelse med Turtle Ball’s 40-årsjubilæum rutelagt en cruisetur rundt på Amager. Ligeledes er der en længere kortege-tur mod træfpladsen ved Kulturzonen i Dragør fra den store parkeringsplads for enden af Hovedgaden i Tisvildeleje Strand – i folkemunde kendt som “Verdens ende”. Denne køretur har tidligere år trukket mange tilskuere til langs Strandvejen i Nordsjælland.

Turtle Ball ACC 2022 jubilæum logo

Det officielle logo for Turtle Balls jubilæumstræf.

© ACC

Gratis adgang

Træfpladsen på Amager nær lufthavnen er åben fra kl. 10, og dagen igennem er der arrangementer for både store og små. Entre er der ingen af, om man vises ikke bort fra indgangen, selv om man ankommer på gåben, cykel eller alt andet end amerikanerbil – der er gratis adgang, og alle med interesse er velkomne. Ønsker du at parkere på selve udstillingspladsen, er det dog et krav, at du dukker op i et amerikanskproduceret køretøj. Et komplet program kan ses på ACC.dk, men udover amerikansk lotteri, tegnekonkurrence for børn er særligt “People's Choice”-kåringen et stort tilløbsstykke, når dagens og træffets flotteste bil kåres.

Turtle Ball har base på Amager

For første gang i 40 år har Turtle Ball Run & Meet base på de grønne arealer ved Kulturzonen på Nøragersmindevej 90 på grænsen mellem Tårnby og Dragør på Amager. Tidligere har træfpladsen været ved Backersvej og ved ACC’s lokaler på Ladegårdsvej, men selv om der er mange traditioner ved et træf med 40 år på bagen, bliver der alligevel tænkt nyt – ikke mindst i et forsøg på at lokke nye medlemmer til arrangementet men så sandelig også til klubben af frivillige, der står bag Turtle Ball-træffet. Kl. 20 lukker træfpladsen og dermed Turtle Ball Run & Meet 2022 – men festen fortsætter for de interesserede i ACC’s klublokaler på Ladegårdsvej. 

Turtle Ball ACC 2022 jubilæum træf

Turtle Ball-træffet har gennem 40 år holdt til forskellige steder – i år er træfpladsen på Nøragersmindevej i Dragør på Amager.

© ACC

Inspireret af “Ud at køre med de skøre”

Som det ofte er med traditioner, har detaljerne det med at blive en smule uklare i de mange årtiers tåge… eller i dette tilfælde måske nærmere dækrøg og benzinos. Men navnet Turtle Ball tog ifølge flere kilder fra ACC’s stiftende medlemmer sin inspiration fra én af datidens største filmsucceser. “The Cannonball Run” (Ud at køre med de skøre på dansk) var en humoristisk actionfilm fra 1981, hvor Burt Reynolds, Farrah Fawcett og Dom DeLuise sloges med blandt andet en Lamborghini Countach, en Dodge Tradesman ambulance samt en Ferrari 308 GTS om titlen som filmens egentlige stjerner.

Cruising vandt over væddeløb

Spillefilmens plot centrerede om et væddeløb i ultrahøj fart på tværs af det nordamerikanske kontinent – nok ikke det letteste koncept at adaptere til det danske bilmiljø. Men når amerikanerbilsmiljøet har en forkærlighed for at cruise – en særlig kørestil, hvor man nyder køreturen, landskabet og de eventuelle tilskueres beundrende blikke i afslappet tempo – lå det lige for at skabe sit eget arrangement. Den hurtigtflyvende kanonkugle “Cannonball” blev transformeret til den mere adstadige skildpadde “Turtle Ball”, og kimen til en tradition var lagt – en tradition, der i år fejrer 40-årsjubilæum.

Efter træffet vil der henover sommeren på Bilmagasinet.dk samt i det trykte månedsmagasin blive fulgt op med galleri fra Turtle Ball 2022 krydret med papirfotos fra fortidens træf.

Turtle Ball ACC 2022 jubilæum cruise

Turtle Ball Run & Meet er et træf, der har et stort fokus på cruising såvel som træfdelen – heraf navnet "Run & Meet". Turtle Ball kan følges på Amager Radio 103,4 Mhz.

© Foto Søren Larsen – teknisk bearbejdelse John Ulsted

Hvem er ACC?

Turtle Ball Run & Meet arrangeres af ACC – American Car Club Copenhagen. ACC er Danmarks ældste stadig eksisterende interesseklub for amerikanerbiler. Klubben blev dannet i 1978, og klublokalerne ligger på Ladegårdsvej i Kastrup.

Klubbens faste klubdage er torsdag og søndag, hvor baren åbner kl. 19.00 – alle interesserede er velkommen til at dukke op, få en snak og snuse til miljøet.
ACC er til stede online på både Facebook og ACC.dk.

Turtle Ball ACC American Car Club Copenhagen
© ACC

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...