Ford Mustang 2018 coupé V8 burnout linelock brænder sort profil Frederik T. Frey Freddies Lounge

Bil Magasinets udsendte, Frederik T. Frey, stifter nærmere bekendtskab med den faceliftede Ford Mustang V8.

© Foto: Stuart Price

Tro os: Der er godt riv i ny Ford Mustang V8

Første test: Den ærkeamerikanske Ford Mustang er klar til endnu en runde i manegen – V8'eren har fået mere power, og det går bl.a. ud over bagdækkene, viser Frederik T. Frey.

14. marts 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?

Den faceliftede Ford Mustang blev præsenteret i og omkring den franske by Nice.

Hvad er nyt?

Overraskende meget taget i betragtning, at der "bare" er tale om et facelift. Bl.a. fås den nye Mustang med adaptive MagneRide-støddæmpere, der via en hydraulisk væske proppet med metalpartikler kan gøres hhv. blødere eller fastere på kommando. Derudover har V8-motoren på fem liter fået 29 hk ekstra, så effekten nu er oppe på 450 hk. EcoBoost-motoren på 2,3 liter og med fire cylindre har til gengæld tabt lidt power (fra 317 hk til 290 hk) takket være et nyt partikelfilter. Der er også nyt i gadgetafdelingen, hvor en ny funktion kan starte bilen så sagte som muligt, så naboerne ikke forstyrres. Der findes også en ny 10-trins automatgearkasse i den faceliftede amerikanerbil.

Ford Mustang V8 coupé sort bagfra sving 2018

V8-motoren på fem liter er vokset til en effekt på 450 hk – 29 hk mere end tidligere.

Hvem er konkurrenterne?

Det er faktisk lidt svært at svare på. For det er ikke let at finde et sted, hvor du kan få en V8'er med 450 hk i en baghjulstrukken coupé i Danmark til Mustang'ens pris. Men i den store sammenhæng er Chevrolet Camaro og Dodge Challenger ærkefjenderne i USA.

Hvordan kører den?

På den rute der var tilgængelig på præsentationsturen, opførte den faceliftede Mustang sig en del anderledes end den foregående. Det nye adaptive affjedringssystem, MagneRide, har nogle helt klare fordele, selv om prisen på systemet er på lige over 35.000 kr. Derudover er Mustang fortsat en amerikansk muskelbil, der ikke er ked af at sætte ild til bagdækkene...faktisk er der et selvstændigt program til burnouts.

Læs mere om, hvordan den nye Ford Mustang kører i et kommende nummer af Bil Magasinet

Ford Mustang V8 kabine interiør lædersæder 2018

Nyt i kabinen er bl.a. en digitalskærm som instrumentering.

Hvornår lanceres den?

Den faceliftede Mustang er allerede sluppet løs i USA, og er på trapperne herhjemme. Modelprogrammet ved lanceringen er skruet så herligt sammen, at den billigste Mustang er en variant med V8-motor og 6-trins manuelt gear. Det hænger sammen med, at den mindre 2,3-liters rækkemotor med fire cylindre ved lanceringstidspunktet kun fås i den åbne og dyrere cabriolet-karrosse. Priserne for Mustang coupé (ja, med V8!) starter ved 698.908 kr.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...