Ford Fiesta ST 2018 blå front forfra hot hatchback

Tre 2018-biler Frederik T. Frey ikke kan vente på

I 2018 ligner det, at vi ikke får et roligt øjeblik, når det kommer til fede biler. Frederik T. Frey gennemgår de tre biler, han glæder sig mest til.

26. december 2017 af Frederik T. Frey

2017 var et helt fantastisk år rent bil-mæssigt. Men heldigvis tyder meget på, at 2018 bliver mindst ligeså fedt. Frederik T. Frey gennemgår her de tre biler, han glæder sig mest til at komme bag rattet af i det nye år.

Alpine A110 centermotor fransk coupé sportsvogn blå 1961 2018

Den oprindelige Alpine A110 deler navn med den nye.

Alpine A110

Nej, den kommer ikke officielt til DK – men derfor kan jeg stadig godt drømme om den. Og det er heller ikke udelukket, at jeg får tiltusket mig en tur bag rattet i denne franske centermotorsportsvogn, som jeg håber, vil kunne køre op med f.eks. en Porsche Cayman.

Jeg er vild med designet, jeg er vild med konfigurationen, og jeg er vild med, at bilen er fransk. Jeg håber, det betyder, at den tør tage lidt flere chancer end mange af de, i øvrigt rigtig gode, tyske sportsvogne. Jeg synes dog ikke så godt om, at navnet, A110, er eksakt det samme som på den oprindelige Alpine fra 1960'erne.

Alpine A110 lanceres først i 2018.

Ford Fiesta ST 2018 hot hatchback bagende blå alufælge

Ford Fiesta ST kommer i starten af 2018 med 200 hk.

Ford Fiesta ST

Den bedste af de små hotte hatchbacker var i mine øjne den forrige Fiesta ST. Det helt fantastiske var bilens balance, og det faktum at man ikke behøvede spandevis af hestekræfter for at have det sjovt – den forrige ST havde 182 hk i den variant, der var til salg i Danmark.

Den nye har 200 hk, hvilket igen ikke er alverden. Men netop det sender mig et signal om, at denne Ford handler om sjove og præcise køreegenskaber og ikke om power. Jeg har allerede kørt meget i den nye Fiesta med ST-line, hvilket bl.a. sænker bilen. Jeg er vild med køreegenskaberne i Fiesta ST-line, så jeg tør næsten ikke drømme om, hvor godt en fuldblods-ST kommer til at køre.

Ford Fiesta ST forventes i første kvartal af 2018.

Toyota FT-1 Supra 2018 concept sportsvogn rød front forende

Her er konceptbilen Toyota FT-1 – Frederik T. Frey håber, den kommende Supra ligner den lidt.

Toyota Supra

Kan I huske, at vi skulle vente, hvad det føltes som 10.000 år på Toyota GT86, og se en masse konceptbiler, før den egentlige bil blev lanceret? 

Meget tyder på, at det bliver samme historie med den kommende arvtager til Supra-modellen. Også den har spøgt i kulissen længe, og selv om den næppe bliver en 1:1-kopi af denne røde FT-1 Concept, så glæder jeg mig alligevel.

Den kommende sportsvogn er ifølge rygterne udviklet i samarbejde med BMW og deres projekt med en kommende Z-model. Derudover er Toyota i mine øjne inde i en god periode med både GT86 og den helt fantastiske Yaris GRMN.

Toyota Supra kommer, måske under et andet navn, i 2018.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...