Nissan genopliver ikonisk racer-look

En moderne Nissan-racerbil får samme look og design som en af fortidens mest ikoniske racerbiler – se bilen i artiklen.

6. september 2017 af Frederik T. Frey

Hvis du nogensinde har spillet Playstation-spillet, Gran Turismo, eller bare generelt fulgte meget med i japansk motorsport i starten af 1990'erne, så husker du uden tvivl den lynhurtige Nissan (Skyline) GT-R i R32-generation med den flotte blå lak og de hvide Calsonic-sponsorater.

Nissan Skyline GTR R32 Calsonic race blå forfra

Nissan GT-R R32 med Calsonic-klistermærkerne blev mester i den japanske JTCC-serie i både 1990 og 1993.

Bilen debuterede i 1990-sæsonen af det japanske mesterskab for standardvogne homologeret under Gruppe A-reglementet, JTCC. Den kørte til og med slutningen af sæsonen i 1993.

Undervejs blev det til i alt 15 løbssejre samt JTCC-mesterskabstitlen i både 1990 og 1993. Det er bl.a. nogle af de præstationer, der ligger til grund for, at netop dén GT-R er blevet så ikonisk med sit tidstypiske look. 

Nissan Skyline GTR R32 Calsonic hjul blå

Den oprindelige Nissan GT-R R32 får spændt sin center lock-hjulmøtrik.

Ny bil – retro look


Nissan har nu besluttet, at det er tid til at bringe det gamle Calsonic-look tilbage – denne gang naturligvis på en ny og moderne racerbil.

Bilen der er tale om, er en Nissan Altima, som skal køres af racerkøreren Michael Caruso i det australske langdistance-racerløb, Wilson Security Sandown 500 d. 15-17. september. Senere skal den, efter planen, også deltage i andre løb ifm. Supercars-serien. Bl.a. Super Cheap Auto Bathurst 1000 og Vodafone Gold Coast 600 – begge løb afvikles i oktober.


Faktisk kører en moderne Nissan GT-R også med Calsonic-sponsorering i GT500-serien.

Nissan Altima Skyline R32 GTR Calsonic Michael Caruso

Racerkører Michael Caruso med den "gamle" R32 GT-R Calsonic og sin nye Altima Calsonic.

Er du mere interesseret i at opleve den oprindelige Calsonic-Nissan, skal du et smut til Japan. GT-R R32 Calsonic-racerbilen står udstillet på Nissan Heritage Museum ikke så langt fra byen Yokohama.

Se video af begge Calsonic-racerbiler herunder:

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318iS Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger kærestens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...