Mustang Shelby GT500 Hertz udlejningsbil sort guld
© Hertz

Udlejningsselskab vil låne dig monster-Mustang med 900 hk

Træt af at blive spist af med smadrekasser på ferien? Bed om en Shelby GT500-H næste gang!

11. maj 2022 af Frederik T. Frey

Kan du huske myten om de særlige Shelby Mustang’er med “H”-efternavnet fra 1960’erne, der skabte ekko gennem Amerikas Forenede Stater under kampagnen “Rent-a-Racer”? Hvis ikke, kan du læse op på amerikansk V8-udlejningshistorie her – eller du kan være ligeglad og nøjes med at fryde dig over, at konceptet er genfødt i en udgave, der skruer V8-musklerne op til hidtil usete højder.

Lad eksperterne komme til

Shelby-navnet får hårene i nakken på de fleste bilentusiaster til at rejse sig, for har Ford’s i forvejen muskuløse amerikanerbiler ikke tilstrækkeligt med overarm og bøffer i din optik, er specialisterne med slangelogoet og tætte motorsportsforbindelser altid garante for at lokke mere power ud af i dette tilfælde en Ford Mustang.

Mustang Shelby GT500 Hertz udlejningsbil sort guld V8

Shelby og Hertz er fortsat en smule hemmelighedsfulde om kompressor-V8-motoren på 5,2 liters effekt – men den er bekræftet til over 900 hk.

© Ford Authority

Mustang tunet til det ekstreme

Mustang Shelby GT500-H er således en Ford Mustang V8… tunet af Shelby (så den forvandles til Shelby GT500)… og så, til ære for biludlejningsfirmaet Hertz, tunet og optimeret endnu engang af selvsamme Shelby for at løfte øjenbrynene på alle med hang til brændt gummi, duften af højoktan og lyden fra en pludrende V8-benzinmotor  – og voila, Shelby GT500-H er skabt. Og det allermest fantastiske? – “H”’et i navnet refererer til, at baghjulstrækkeren er spået en fremtid som udlejningsbil hos firmaet Hertz.

Den vildeste udlejningsbil

Udlejningsbilen til de bredskuldrede er i slægtskab med Shelby GT500 – sådan én havde Bil Magasinet fornøjelse af i forbindelse med Handling Day 2021. Herfra løftes effekten fra 770 hk i den 5,2-liters “Predator”-V8 med kompressor til over 900 hk takket være en ny 3,8-liters kompressor fra det specialiserede og familieejede firma, Whipple Superchargers. Motorydelsen sikrer i øvrigt Mustang Shelby GT500-H titlen som Hertz's mest kraftfulde udlejningsbil... nogensinde. Et nyt udstødningssystem fra Borla lader den mekaniske V8-herlighed ånde let, ubesværet og sønderrivende højt, forestiller vi os. Ingeniørerne hos Shelby har ikke bare fundet mere power – de har også lettet monster-Mustang’en for omkring 30 kg gennem brug af letvægtsmaterialer som kulfiber i blandt andet motorhjelmen. 

Mustang Shelby GT500 Hertz udlejningsbil sort guld bagende

En udlejningsbil med reklame på nummerpladeholderen... og en gigantisk udstødning fra Borla.

© Ford Authority

GT500-H får unikke detaljer

Udvendigt prydes Mustang Shelby GT500-H af 20” aluminiumsfælge iklædt klistret gummi. De forreste fælge måler 11” i bredden, mens bagakslen, der tager sig af samtlige 900+ hk, har fælge og dæk en halv tomme bredere. Af de 25 eksemplarer, der i alt fremstilles, bliver 19 lakeret sorte med gulddetaljer – en hilsen til forfædrene fra Hertz-Shelby-samarbejdet fra 1960’erne. De resterende seks biler sendes til udlejningsstationerne i “Oxford White” – en markering af Shelby’s 60-års jubilæum.

Klar til sommer... i USA

Bilerne bliver fra sommeren 2022 tilgængelige at leje i de amerikanske delstater Arizona, Florida og Nevada. Samarbejdet om de hidsige Shelby-modeller og Hertz er sat til at vare tre år.

Mustang Shelby GT500 Hertz udlejningsbil sort guld interiør kabine

Indvendigt er der "Hertz"-detaljer – se bare gulvmåtten.

© Ford Authority

Velkommen i Freddies Lounge.

© Jette Elisabeth Skylark

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...