Top Gear bane nedlægges Clarkson


© BBC

Latterligt: Vil nedlægge Top Gear-banen

En politisk beslutning har nu banet vejen for, at den ikoniske Top Gear-bane kan jævnes med jorden.

6. april 2018 af Frederik T. Frey

Siden 2002 har et stykke asfalt på en flyveplads ved Dunsfold i Surrey haft en helt særlig plads i mange bilentusiasters hjerter. Det er nemlig her, at Top Gear med skiftende besætning har testet biler til grænsen – og nogle gange over den.

Mange husker sikkert, da The Stig kørte en Koenigsegg CCX ud på grønsværen, og tog en del af en dækvæg med derud. Men test på banen kan meget vel være en saga blot.

Sajid Javid Lukker nedlægger Top Gear banen Clarkson

Det er manden her, politikeren Sajid Javid, der har givet grønt lys til bygningsprojektet, der skal gøre det af med Top Gear-banen.

Grønt lys til nedrivning

D. 29. marts blev der nemlig givet politisk grønt lys af den britiske politiker Sajid Javid til et projekt, der skal lave området, hvorpå banen ligger, om til et beboelseskvarter med plads til 1.800 huse.

Udover Top Gear-banen lægger flyveplads-området også asfalt og lokation til flere andre arrangementer og begivenheder som bl.a. testkørsel ifm. en køreskole, en Drive In-biograf samt en udendørskoncert med klassisk musik kaldet Strings & Wings.

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang, at skyerne har trukket sammen over Top Gear-banen. Også i 2016 var bygherrer ude efter at nedlægge Top Gear-banen for i stedet at bygge på grunden. Dengang blev planerne ikke til noget.

Optræder på Playstation og Xbox


Med fare for at den sidste bil har sat en omgangstid på Top Gear-banen, må fans af både TV-programmet og selve banen måske ty til et digitalt fix næste gang, der skal køres på banen. I Playstation-spillet Gran Turismo 5 og Xbox-spillene Forza Motorsport 4-7 optræder banen.

Gran Turismo 5 Top Gear bane nedlægges

Top Gear-banen er bl.a. at finde i Playstation-spillet Gran Turismo 5.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...