Klassikersæson veteran kalender buick skylark GS 1966

Er du vild med veteraner, youngtimere og klassikere af enhver art – så snyd ikke dig selv for et kik i Retro-Revyen. 

© Foto: Jette Elisabeth Skylark

Klassikersæsonen er startet – hvad venter du på?

Kalenderen skriver forår, og det er tid at få veteranen, youngtimeren eller klassikeren ud af garagen – vi guider dig til en god sæsonstart.

23. marts 2022 af Frederik T. Frey

Der er ingen undskyldning for at blive hængende i sofaen, når klassiker- og youngtimermiljøet lokker med arrangementer for alle med bare en smule højoktan i blodet. Det danske forårs- og sommerlandskab er fyldt med arrangementer, hvis du ikke har nok i at trille en tur for dig selv i dit udkårne køretøj – mange har fået aktiveret deres kørende veteranbilsforsikring ved datoen 15. marts.

Din klassiker har godt af at røre sig

Det kan lyde skørt, men ved at bruge din bil af ældre dato, er du med til at passe på den – biler har ikke godt af at stå stille for længe. En velmotioneret bil har lavere risiko for fejl og skader forbundet med stilstand og misforstået påpasselighed. Med lidt omtanke, korrekte væskeniveauer og en smule sund fornuft har ældre biler godt af at blive brugt.

Klassikersæson veteran kalender træf

Et besøg på f.eks. et biltræf kan sagtens være en fornøjelse for hele familien.

© Foto: Frederik Hauschildt

Brug din klassiker

Bremseskiver kan ruste, motoren kan sætte sig, dæk kan blive firkantede, batteriet falde sammen og pakninger tørre ud, hvis de ikke regelmæssigt sendes i aktivering. Også bøsninger og andet gummi i undervognen holder sin fleksibilitet og fungerer derigennem bedre, hvis de får lov at arbejde med jævne mellemrum. Den letteste måde at holde bilen i form på, er derfor at bruge den.

Sørg for det mest basale

I løbet af vinteren har din klassiker sikkert stået og puttet sig i et hjørne af garagen. Gå den derfor grundigt igennem, inden nøgle drejes for første gang efter stilstand.
Tjek med fordel følgende:

* Motorrum – kig efter, om slanger, remme eller andet er blevet mørt?
*
Samtlige væsker (motor- og gearkasseolie, kølervæske, bremsevæske samt servovæske, hvis din bil bruger det).
*
Dæktryk.
*
 Batteriet – måske du har haft en vedligeholdelseslader på over vinteren.
* Brændstof – tjek, at der er tilstrækkeligt og af en rimelig kvalitet.

Oplagte arrangementer i ind- og udland

Herunder er en kronologisk gennemgang af udvalgte historiske motorløb, bilauktioner, bilmesser, træf, biludstillinger og stumpemarkeder – alle naturligvis spækket med klassikere og youngtimere. Kalenderen er hentet fra årbogen Retro-Revyen 2022, der kan bestilles her.

Klassikersæson veteran kalender oversigt

Alle datoer og arrangementer er med forbehold for aflysninger og ændringer.

© Foto: Retro-Revyen 2022

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Velkommen i Freddies Lounge.

© Foto: Jette Elisabeth Skylark

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...