Jeep Wrangler 2018 4x4 Frederik T. Frey Freddies Lounge
© Foto: Andreas Lang Hedegaard

Jeep Wrangler er vild med mudder i første test

Jeep Wrangler kommer til Danmark senere på året – Frederik T. Frey har trillet en tur, og ridser lidt op om den nye 4x4.

12. juli 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?

Jeep ved godt, hvad Wrangler handler om, så præsentationen af den nye offroader foregår i en bjergskov tæt på den østrigske by, Spielberg. Der var ikke tale om særligt konstrueret testbaner men nærmere fri leg i en skov med kæmpestore sten, fritlagte trærødder og store mængder mudder.

Hvad er nyt?

Ok, den ser ikke ny ud, men der er flere nyheder i Wrangler. Kabinen er selvsagt blevet mere moderne. Men også det ikoniske ansigt med de syv kølegitre har fået nye forlygter – denne gang med LED-teknologi.


Under motorhjelmen gemmer sig nyheder i form af introduktionen af to 4-cylindrede motorer – en diesel og en benziner. Til at tøjle kræfterne er indsat en ny 8-trins automatgearkasse, som bliver eneste mulighed. Til venstre for gearvælgeren sidder en anden gearvælger. Denne betjener Command-Trac-systemet, der kan indstille Jeep'ens forskellige gearinger og muligheder for to- eller firehjulstræk, mens bilen kører op til 72 km/t.

I Danmark bliver billigste Wrangler en Sahara, men bestilles den nye Wrangler i den hardcore offroad Rubicon-version, følger også ekstra grove dæk, en anden gearing og elektronisk betjente mekaniske spærredifferentialer på for- og bagaksel samt forstærkede aksler med i pakken.

Jeep Wrangler rød Rubicon 4x4 offroad bagfra

Jeep Wrangler kommer til Danmark til november.

Hvem er konkurrenterne?

Land Rover bygger ikke længere Defender, og den kommende Suzuki Jimny må vi vente lidt på. Og indtil da er der ikke rigtig nogen direkte konkurrent – for Wrangler er en hardcore offroader og ikke en SUV. Den bygges på en ramme, og har ikke selvbærende karrosseri.

Hvornår lanceres den?

Den nye Wrangler kravler op af skovsøen, og vil stå klar hos de danske forhandlere til november. Vi forventer en startpris omkring 830.000 kr. for en Jeep Wrangler med to døre – der findes også en længere 4-dørs karrosse kaldet Unlimited.

Jeep Wrangler rød Rubicon 4x4 offroad kabine interiør

Kabinen og infotainment-systemet er vandtæt, så der kan spules med haveslange.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...