Kalasjnikov Kalashnikov elbil forfra forende front blå

Gevær-producent viser retro elbil

Kalasjnikov, der er kendt for riflen AK-47, lancerer nu det, de selv kalder en konkurrent til Tesla.

29. august 2018 af Frederik T. Frey

Du har helt sikkert tidligere hørt navnet, Kalasjnikov. Men det har næppe været, når du diskuterede biler med vennerne. Men det skal til at ændre sig nu, for russerne har vist en koncept-elbil, de selv beskriver som "super".

Navnet på den nye russiske super-elbil fra landets største våbenproducent er CV-1. Og selv om AK-47-selskabet ikke er blege for at sammenligne sig selv med Elon Musks mægtige Tesla-koncern, er de hidtidige informationer om præstationerne ikke helt på niveau. 

Kalasjnikov Kalashnikov elbil bagfra blå bagende CV-1

Retro eller kikset? Kalasjnikov CV-1 drager inspiration fra 1970'er-bilen, IZh 2125 Kombi.

Kalasjnikov CV-1 er ingen hurtigløber


Det russiske riffel-firma har oplyst, at deres elbilskoncept kan flytte sig selv fra stilstand til 100 km/t på seks sekunder. Sammenlignet med den langsomste af Tesla's Model 3'ere, der er opgivet til at kunne klare samme sprint på 5,1-5,6 sekunder, halter russerne efter. På toppen af Tesla Model 3-programmet står en model med kraftigere motorer og firehjulstræk, der kan nå til 100 km/t på 3,5 sekunder.

Den oplyste rækkevidde på Kalasjnikov CV-1 er 350 km. Her kan russerne heller ikke helt matche amerikanerne hos Tesla, men de slår dog japanske Nissan og deres Leaf, der har en oplyst rækkevidde på 270 km ifølge den nye WLTP-måling.

Ifølge en talsperson fra Kalasjnikov er styrken ved CV-1 en revolutionær inverter, der kan omforme jævnstrøm til vekselstrøm. Kalasjnikov er af den opfattelse, at de kan bruge komponenter og viden fra deres øvrige produktion, som udover geværer også tæller fartøjer.

IZh 2125 Kombi Kalasjnikov CV-1 forfra grøn sne forende front 1970

...og her er den så – IZh 2125 Kombi har stået for inspirationen til Kalasjnikov CV-1's udvendige design.

Kalasjnikov CV-1 drager inspiration fra 1970'erne


Der er endnu intet officielt omkring pris eller lanceringstidspunkt for den kommende elbil, Kalasjnikov CV-1. Men sikkert og vist er det, at russerne har kigget i historiebøgerne for at få inspiration til designet. Selv udtaler de, at IZh 2125 Kombi, der blev lanceret i 1973, med sine kantede former har påvirket Kalasjnikov CV-1's karrossedesign.

Kalasjnikov Kalashnikov elbil forfra forende front blå

Nul til 100 km/t på seks sekunder – det er ligeså hurtigt som en Renault Clio R.S. '18-Edition.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...