Cadillac CTS nysynet
© Frederik T. Frey

Frederiks Cadillac skal repareres i sidste øjeblik

Cadillac CTS'en står over for et syn – men et tjek inden afslører koks i maskineriet på redaktionschefen amerikanerbil.

31. august 2022 af Frederik T. Frey

What the hell is a Michigander? Ja, undskyld mit franske – det er den foretrukne indbyggerbetegnelse for personer i den amerikanske delstat Michigan – ligesom en helsingoraner kommer fra Helsingør, og en knoldesparker hører til blandt plovfuger langt fra byens skilte og blinkende lys.

Det må gerne være lidt anderledes

For mig er der en ikke ringe portion livsglæde i at skille mig ud og have en “ægte” amerikanerbil, der er produceret “overthere”. At motoren engang har sit ophav hos Opel (dengang en del af GM), og kabinen har knapper, som onde tunge påstår findes i f.eks. Saab’s modeller, tolererer jeg.

Cadillac CTS nysynet Michelin CrossClimate

CrossClimate 2-dækkene er indtil videre en positiv overraskelse – de er monteret på de originale 17”-alufælge.

© Frederik T. Frey

CTS'en skal synes

Min glæde ved at have en anderledes hverdags-baghjulstrækker i landskabet af Mercedes E-klasser og BMW 5-serier sættes for alvor på prøve, når bilen skal have udbedret fejl. Mange værksteder klør sig i hovedet og sætter taxametret på overarbejde til en takst, de kalder “specialbil”. De seneste år har jeg, med tilfredshed, benyttet mig af en amerikanerbil- specialist i Solrød Strand. AutoClasen fik således til opgave at navigere Cadillac’en gennem syn og i samme omgang fikse et oliemisbrug, jeg var træt af at tørre op fra garagegulvet hver morgen. Synderen var ventildækslerne, der sidder begravet dybt inde bag et enormt og variabelt indsugningsapparat, der kan gøre Elgigantens lager af støvsugerslanger og -rør rangen stridig som landets mest omfangsrige.

Motorolie – hvor det ikke skal være

Operationen er ikke synderlig bøvlet – men tidskrævende. Og ikke et sekund for tidligt. Meldingen fra værkstedet var, at et samtidigt service afslørede, at ikke al olien dryppede ned på mit garagegulv... noget af motorolien var ved at bryde ind i en cylinder gennem tændrørsbrønden. Synet blev gennemført uden slinger – og lad mig lige understrege, at på trods af små udfordringer har min 18 år gamle Cadillac ikke én eneste dag i over fire års ejerskab hejst det hvide flag – den starter og kører, hver gang nøglen drejes i tændingslåsen, og sedanen er aldrig brudt ned.

Stor tilfredshed med helårsdækkene

CrossClimate 2-helårsdækkene fra Michelin har klaret den milde vinter med bravur, og jeg har flere gange måtte minde mig selv om, at jeg ikke behøver smække CTS’en på liften for at skifte til sommerhjul – efter mange år er det gået hen og blevet en refleks.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

© Jette Elisabeth Skylark

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...