Cadillac CTS 3,2 aut sedan blå Freddies Lounge amerikanerbil lædersæder automatgear 2003 Blå Whippet Hund

“Junior” (Tiny Tunes Heart of Gold) er en whippet – en mynde-væddeløbshundehvalp i mellemstørrelse. Vmax lige under 60 km/t. Det bløde bur er fastspændt på (læder)bagsædet.

© Foto: Frederik T. Frey

Frederiks Cadillac skal deles med hund

Freddies Lounge: Redaktionschefen har fået ny hund – den flytter, selvsagt, ind i hans baghjulstrukne amerikanerbil.

21. november 2020 af Frederik T. Frey

Faste læsere af magasinet og seere af BM’s YouTube-kanal vil kunne bevidne, at jeg er meget glad for min amerikanske baghjulstrækker – Cadillac CTS 3,2 Aut. Den komfortable, støjsvage Yankee med V6-hjerte runder i skrivende stund de første 150.000 km.

Den gamle "hundebil" er solgt.

Skæbnen for CTS’en har været til overvejelse et splitsekund, da min hustru og jeg stod over for erhvervelsen af en hundehvalp. Vi har tidligere haft hund, som var fast passager i Buick Park Avenue, indtil bilen blev erstattet af den mørkeblå Cadillac. Den nu afdøde dobermann nåede aldrig ud i CTS’en med cremefarvede lædersæder og centimetertykke måtter og tæpper i samme nervøse, men klædelige, kulør.

Buick Park Avenue Dobermann Freddies Lounge

Buick Park Avenue og dobermannblandingen, liggende på bagsædet, er begge borte – i dag er "hundebilen" en Cadillac, og hunden er en whippet.

© Foto: Frederik T. Frey

Så var det tid til garagens femte bil, der kunne agere køter-køretøj? Jeg legede med tanken et stykke tid og gravede op til flere Suzuki Ignis Sport og en enkelt Fiat Panda 100 HP frem, inden jeg kom fra idéen igen. Jeg kunne faktisk godt tænke mig en lille, skæg hatchback. Men jeg ser også, at hver gang, én af bilerne har en mekanisk eller teknisk udfordring, bliver den parkeret i et hjørne af garagen.

Hunden må køre Cadillac

Med fire biler er der altid en anden klar, som kan klare opgaven... hvilket efterlader bilen med udfordringer i garagens hjørne i længere tid, end jeg egentlig synes er passende. Samtidig er det en dejlig luksus aldrig at mangle køretøjer, men med fem biler forudser jeg, at “tiden i hjørnet” vil blive længere. Hundehvalpen, som vokser med lynets hast, har fundet sig tilrette i Cadillac’en.

Cadillac CTS 3,2 aut sedan blå Freddies Lounge amerikanerbil lædersæder automatgear 2003 hund forsæde Whippet

Bemærk at hund og læderinteriør samt sikkerhedssele matcher hinanden. Hundens farve hedder fawn.

© Foto: Frederik T. Frey
Cadillac CTS 3,2 aut sedan blå Freddies Lounge amerikanerbil lædersæder automatgear 2003 Bagfra Jylland

Cadillac’en har rundet 150.000 km og kommer land og rige rundt – her ved et pitstop på landevejen mod Viborg.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage.jpg

Velkommen i Freddies Lounge.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...