Toyota Yaris GRMN hot hatch Roskilde gokart center racerbane front profil
© Foto: Søren Juul

Frederik T. Freys bedste køreoplevelser i 2018

En hidsig Toyota Yaris, Ford GT og en racerbil på iskold asfalt er alle blandt de fedeste oplevelser, Frederik T. Frey havde i 2018.

28. december 2018 af Frederik T. Frey

Stærkt Toyota-år

Sidste år havde jeg Toyota Yaris GRMN på listen over fede køreoplevelser. I 2017 kørte jeg "kun" en forseriebil – men i 2018 fik jeg klørene i den færdige bil, og det blev bl.a. til kørsel på to hjul henover en curbkant.

Jeg blev bestemt ikke skuffet, og du kan læse meget mere om den fantastisk hidsige hatchback fra Toyota i BM 1807.

Senere på året stod den på første test af Toyota Supra – igen som forseriebil. Hele artiklen står i BM 1812, men også her på Bil Magasinets hjemmeside er der masser af Supra-indhold – du kan bl.a. få læst artiklen op ved at trykke her.

Toyota Yaris GRMN Supra hot hatch sportsvogn racerbane front profil

2018 var et stærkt år for Toyota – Yaris GRMN og Supra.

Ford GT gjorde indtryk

Den store prøvekørsel af Ford GT fandt for mit vedkommende sted i 2018 – men artiklen i det trykte Bil Magasinet kommer først i 2019, nærmere bestemt blad nr. BM 1903.

Oplevelsen var dog så stor, at jeg straks måtte dele den med nogen – derfor ligger der en længere Ford GT-artikel på Bil Magasinets hjemmeside. Klik her for at læse den.

Her kan man bl.a. læse følgende maleriske beskrivelse:

"At gå fra at cruise stabilt ved 200 km/t til at opleve akut tunnelsyn ved accelerationen fra 200 km/t og op er svært at blive træt af, og Ford GT gør det på én gang uden at måtte anstrenge sig men stadig knusende overbevisende."

Ford GT dør profil Frederik T. Frey V6 EcoBoost

Ford GT er fantastisk at køre – men også småbøvlet at komme ind og ud af.

Audi RS3 LMS på en iskold Padborg Park

I BM 1806 kunne du læse om mit første møde med en moderne racerbil. Jeg har tidligere kørt en historisk racerbil og flere gadebiler i den helt hidsige klasse. Men jeg skal hilse og sige, at selv en hurtig gadebil ikke kommer i nærheden af en racerbil – det er en helt anden liga.

Alt opleves 20 gange forstærket, og marginerne er så utroligt smalle, at man skal være over bilen 110 pct. af tiden. At jeg kørte den hurtige Audi RS3 LMS på iskold asfalt med slickdæk, gjorde ikke seancen nemmere – men på en måde endnu mere dramatisk og fantastisk.

Audi RS3 LMS Padborg park racerbil Audi Sport Dream Concept

Der er mange instrukser at få, når man skal køre racerbil – bilen var udlånt af Dreamconcept.dk

© Lars Krogsgaard

Konge-SUV til Handling Day

Der findes SUV'er, og så findes der Alfa Romeo's Stelvio Q. Nej, den er ikke så dyr og luksuriøs som en Bentley Bentayga og heller ikke så vild som en Lamborghini Urus.

Men den er velkørende som ingen anden SUV – den er knivskarp, sjov men også udfordrende. På trods af firehjulstræk føles den høje italiener det meste af tiden som en baghjulstrækker – hvilket også tydeligt ses på billedet herunder, hvor der må styres en smule kontra for at holde Stelvio Q fra at ende på marken.

Du kan læse alt om Handling Day, hvor Stevio Q deltog, i BM 1809 samt en større duel, hvor Alfa Romeo Stelvio Q testes mod Mercedes-AMG GLC 63 S i BM 1810.

Alfa Romeo Stevio Q Handling Day overstyring SUV 4x4 firehjulstræk

Alfa Romeo Stelvio Q er fantastisk dynamisk af en SUV at være.

Tosset hunde-Nissan

Noget af det mest spøjse som 2018 bød på, var en en Nissan X-Trail bygget om til hunde. Det var møgkoldt men også skægt at prøve den skæve bil sammen med Bernadette – en 40 kgs blanding af dobermann og labrador.

Se videoen med hund og Nissan X-Trail her.

Nissan X-Trail 4 dogs concept hund

Ingen dyr led overlast under optagelsene til videoen.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...