Ford 17M RS P7B sedan todørs 1970 Taunus bagende bagfra Freddies Lounge Frederik T. Frey Flemming Haslund

Freddies Lounge: Sidder jeg på en guldgrube!?

Et par sælgere på internettet har brugtvognspriser, der får Frederik T. Frey til at klø sig i hovedet, Hans Ford 17M RS bliver, hvor den er.

15. februar 2019

Økonomi har aldrig sagt mig det helt store – faktisk betragter jeg mig selv som talblind, når det kommer til finanser og biler. I min optik bliver glæden ved ejerskabet forringet, hvis økonomi kommer til at fylde for meget.

Jeg har mine biler, fordi de tiltaler mig – ikke fordi de er investeringsobjekter.

Jeg har min BMW 318is Coupé, fordi jeg ikke havde råd til en M3 i 2011, og 318is var det tætteste, jeg kunne komme – så ok, økonomi påvirker mig en smule. Bimmeren kører fantastisk, når vejen bugter sig, og det er det vigtigste for mig.
Min gamle Ford (Taunus) 17M RS betyder meget for mig, fordi den har en historie i min familie, og Cadillac'en udstråler stil og overskud i Yankee-jakkesæt...og så er den en lækker vinterbil.

Ford 17M RS P7B sedan todørs 1970 Taunus bagende bagfra Freddies Lounge Frederik T. Frey Shell Vpower

Mine biler bruger penge fremfor at skabe dem...

I guder – hvad sker der?

Alligevel blev jeg nysgerrig, da en kollega forleden fortalte mig, at der var kommet en Ford 17M RS P7b 2-dørs sedan til salg. En bil magen til min – selv farven var den samme. Egentlig gik min nysgerrighed mest på bare at se bilen – de er trods alt forholdsvis sjældne efterhånden.

Da der stod "Ring for pris" ud for annoncen, blev jeg yderligere tændt. Bilen er til salg i Danmark hos EZ-Biler. En hurtig søgning på Mobile.de afslørede, at bilen også optrådte her – tilmed med en pris!

Ford 17M RS P7B sedan todørs coupé hardtop 1970 Taunus Forfra front side profil Freddies Lounge Mobile Mobile.de

Bilen til venstre er til salg i Danmark – den til højre står i udlandet.

Biler i flot stand

Lad det være sagt med det samme. Bilen i annoncen er på nogle punkter i bedre stand end min bil – men på andre punkter som f.eks. sæder er den ringere.
Også jeg kan bringe min til nær original stand med RS-fælgene, jeg har i garagen og flere andre pynte- og kabinedele, som jeg netop ikke skifter, da min Ford holdes "Bedstefar Original" (lang historie – læs mere her).

Men at prisen lander på 14.900 EUR svarende til over 110.000 kr. forbløffer mig. Søgningen på Mobile.de kastede en anden 17M RS, denne gang en Hardtop-coupé, af sig. Den vil sælgeren i tyske Böblingen have 27.900 EUR eller ca. 208.000 kr. for. Her er tale om et meget flot eksemplar, men alligevel er jeg imponeret over prisen.

Jeg vil ønske de to sælgere pøj pøj og rigtig god fornøjelse med salget af de lækre biler. Men selv om priserne skulle vise sig at holde bare nogenlunde, bliver min Ford 17M RS lige præcis, hvor den står. Jeg har alt for mange følelser forbundet i det gamle metal, der tidligere tilhørte min bedstefar.

Jeg glæder mig allerede til næste køretur – uanset hvad lignende modeller sælges for.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger kærestens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...