Ford 17M RS P7b Taunus 1970 sæde Freddies Lounge

Freddies Lounge: Autosadelmager redder sæderne

Friske stole i den gamle Ford 17M RS med 49 år på bagen gør en verden til forskel – køreglæden og komforten når nye højder.

26. januar 2019 af Frederik T. Frey

Da jeg købte min bedstefars Ford 17M RS fra 1970 tilbage til familien i 2016, var jeg ikke klar over bilens stand – jeg måtte bare eje bilen. Så ville jeg senere lave status på hvad, der skulle ordnes? På vejen hjem fra Nordjylland til Sjælland fandt jeg dog hurtigt et par punkter, der skulle kigges på. Selv om køreturen gik fantastisk, havde jeg godt og grundigt ondt i ryggen på det meste af strækningen.

Ford 17M RS P7b Taunus 1970 sæde skade hul vinyl Freddies Lounge

Ud over at se skrækkelige ud, var sædets fyld også begyndt at falde sammen og forsvinde. 

Afsted til autosadelmager

Sæderne så da også helt forfærdelige ud med revnet vinyl og indmad, der dryssede ud.

Jeg har tidligere benyttet mig af Morten Nordskov Nielsen til en opgave, hvor jeg skulle have fyldt mere skum i en pude samt få den betrukket med alcantara i kabinen på min BMW 318is. Jeg var derfor ikke et sekund i tvivl om, hvem der skulle stå for at få Ford P7-stolene til at skinne igen

Ford 17M RS P7b Taunus 1970 sæde front vinyl Freddies Lounge

Med bilen i baggrunden tager det renoverede sæde sig godt ud.

Genopbygge fremfor erstatte

For mig har det været vigtigt at bevare og genopbygge så meget som muligt ved 17M RS’eren frem for at skifte ud. Jeg tror, det er den familiære forbindelse, jeg har til bilen, der sætter ind her. Så for mig var et par genopbyggede sæder bedre, end hvis jeg fandt nogle erstatningssæder på nettet. Mine sæder var ret medtaget, og ud over nyt betræk i vinyl og rillet stof skulle de også genoprettes og stoppes med ny indmad.
Ford 17M RS P7b Taunus 1970 kabine sæder rat Freddies Lounge

8.000 kr. senere har jeg fået helt fantastisk flotte og ikke mindst komfortable forstole.

Pengene værd

Prisen blev 8.000 kr. for de to forstole. Jeg er meget tilfreds med sæderne, der på en prik ligner de oprindelige – sådan er det heldigvis, når man går til en dygtig fagmand. Ud over at pynte noget så gevaldigt i kabinen, tilbyder de nye stole også så meget støtte, at det er en fornøjelse at køre ture – også de lange. Fedt!
I mørk stil ligesom resten af Ford RS-kabinen matcher de friske sæder.

Ford 17M RS P7b Taunus 1970 sæder vinyl sorte interiør kabine Freddies Lounge

Prikken over i'et

Jeg har fortsat både den originale Blaupunkt-radio og antenne på venstre forskærm – men noget ved systemet fungerer ikke rigtigt. Mit nuværende “musikanlæg” er derfor indtil videre en smagfuld fletkurv komplet med picnictæppe og en trådløs højttaler.

Ford 17M RS P7b Taunus 1970 Freddies Lounge musik tæppe

Picnic-tæppe og en trådløs højttaler er pt. musikanlæg i min ford 17M RS.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger kærestens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...