Ford 17M RS Taunus træf sommer 2022

Skarpt forfulgt af en anden og rød Ford P7 spejler 17M RS’en sig i en vandpyt på træfpladsen på Sibeliusgade.

© Mikkel Beisner

Sommeren er slut – Frederiks Ford har haft en strålende sæson

Sommerens brændstofpriser har været til den grimme side – men det skal ikke gå ud over Frederik T. Freys Ford (Taunus) 17M RS, der er blevet luftet til træf.

2. september 2022 af Frederik T. Frey

En lørdag i forsommeren blev dækkenet flået af “Taunus’en”, da turen gik mod Østerbro i København – her afholdte Vintage Steel et veteranbilstræf, hvor alle mærker og modeller fra samtlige verdenshjørner var velkomne. Vintage Steel er et mindre team entusiaster, der afvikler forskellige events, som blandt andet udmærker sig ved at være rigt dokumenteret i både still- og levende billeder.

Jeg har tidligere deltaget, som passager i en ’59 Cadillac, ved et Københavner-cruise arrangeret af gutterne i Vintage Steel. Udover den gode stemning faldt jeg for mikset af veteranbiler fra hele verden.

Ford 17M RS Taunus træf sommer 2022 kabine interiør

RS-kabinen er mørk og overskuelig. Rattet med trækrans er stort, da kuglekredsløbsstyretøjet er uden hydraulisk servo.

© Frederik T. Frey

"Taunus'en" bliver genkendt!

Den sølvfarvede Ford, der er produceret i Tyskland, navigerer derfor en forventningsfuld fører med tilhørende hund og hustru til en kæmpe parkeringsplads på Sibeliusgade på Østerbro, hvor Arriva og deres bybusser til dagligt holder til – ingen fare for trængsel.Ved ankomsten hilses vi venlig velkommen, og der er al grund til at smile, lette på den medbragte sommerhat samt vinke, da en af arrangørerne udbryder “Der kommer Freddie i sin Taunus”.

God service til børn og hunde

Inde på pladsen finder jeg en position med albuerum, og jeg parkerer ved siden af en Alfa Romeo Spider. Herfra finder jeg hurtig vej til en pølsevogn, der sammen med andre madboder på “træfpladsen” sørger for, at ingen med mønt på lommen mangler noget – ikke engang min hund må smægte, da servitricen bag disken erklærer, at børn og hunde får en gratis, rød, pølse! 

Ford 17M RS Taunus træf sommer 2022 mynde whippet

I en garage med fire biler er der rift om opmærksomheden, og bilen med “den blå oval” løber ikke livet af sig. Det bliver alligevel til en del hyggelige ture, og min whippet, Junior, er heldigvis ikke ked af at køre Ford 17M RS. Fodbrønden er et perfekt sted, hvis man er en mynde på 20 kg. Normalt sidder han i et bur på bagsædet af Cadillac’en.

© Frederik T. Frey

Ford'en tiltrækker opmærksomhed

Herfra går det slag i slag med at trisse rundt på ­pladsen og se de mange flotte fremmødte biler – og ikke mindst snakke med velkendte ansigter. Med stolthed i stemmen kan jeg berette, at Ford’en, som jeg efterlod med motorhjelmen opslået, tiltrak sig en sund mængde opmærksomhed.

Stemningen når sit klimaks, da en rød Ford 17M fra samme P7b-generation som min egen melder sin ankomst. På artiklens store billede kan man ane dens forende med dobbelte tågelygter til venstre i billedet. Efter en hyggelig snak med 17M-ejeren, der ikke har ejet bilen længe, er det tid til et cruise gennem København – de to P7’ere kører naturligvis efter hinanden i det, som må være verdens korteste ­“Taunus”-kortege.

Ford 17M RS Taunus træf sommer 2022 V6 motor

Motorrummet er renoveret i 2018. Ventildækslerne har dog småridser, og gevindet til olietrykføleren lækker en sjat.

© Frederik T. Frey

Skiftet til originale dæk er fortsat en positiv oplevelse

Under træffets varighed og på cruiseturen sætter 17M RS’en ikke et dæk forkert. Forud for sæsonen har jeg ikke haft megen forberedelse, da andre projekter har taget min tid – mere om det i et senere magasin. Heldigvis har den tyske sedan ikke krævet meget for at kunne erklæres sæsonklar, men de obligatoriske klassikertjek er selvsagt gennemgået.

Skiftet til originale stålfælge og Vredestein-dækkene i den oprindelige størrelse 175/82R14 er fortsat en god hændelse. Både dæk og ventiler holder tæt, og med et dæktryk på 1,9 bar er køreoplevelsen udtalt komfortabel.I bagagerummet har indfundet sig et sæt campingstole med tilhørende bord, hvis der en dag skal indtages et måltid i forbindelse med en køretur. Dertil hører naturligvis en picnickurv, som endnu ikke har set megen brug.

Ford 17M RS Taunus træf sommer 2022 mærkat

“RS”-bogstaverne er gennem årene skrevet med forskellig font. Dette mærke er nær identisk med bagklapemblemet.

© Frederik T. Frey

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

© Jette Elisabeth Skylark

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...