Lamborghini Huracán Performante Imola 2017 Frederik T. Frey Freddies Lounge V10
Lambo Huracán Performante

Første køretur: Lamborghini's nyeste V10-hystade

Lamborghini holder fast i deres V10-motor uden ladetryk i Huracán. Performante-varianten kan ikke påstås at mangle noget – bare spørg Frederik T. Frey.

23. maj 2017 af Frederik T. Frey

Hvor?

Testkørslen af Lamborghini Huracán Performante med den optimerede V10-motor foregår på den italienske racerbane, Imola tæt ved Bologna.

Hvid Huracán Performante forfra parkeret på Imola
Lamborghini på Imola-racerbanen

Hvad er nyt?

Den nye Performante tager udgangspunkt i den velkendte Lamborghini Huracán. Det vil bl.a. sige firehjulstræk og en V10-sugemotor lige bag sæderne. Performante tager så at sige den basale Huracán-opskrift og skræller af, hvor sportsvognen er for tyk, og tilføjer hvor den ikke er kraftfuld nok. 

Til sammen giver det Performante, der yder 640 hk og 600 Nm fra V10'eren på 5,2 liter – det er 30 hk og 40 Nm mere end en almindelig Huracán. Dertil kommer også en vægtbesparelse på 40 kg samt et hav af intelligent aerodynamik, der via spjælde kan guide luften de rigtige steder hen alt efter køresituation. Resultatet er bl.a. en omgangsrekord på Nürburgring med en tid på 06:52:01 

Sort vinge og ALA-aerodynamiksystemet på Lamborghini
Hækvinge på Lamborghini Huracán Performante

Hvem er konkurrenterne?

Alt der kan køre utroligt hurtigt, og har et lidt skarpere dynamisk fokus end de fleste andre, er potentiel konkurrent til Lamborghini Huracán Performante. Ferrari 488 og McLaren LT 675 er ikke dårlige bud, selv om ingen af dem har V10-motor.

Sorte sæder og alcantara-rat i Lamborghini-interiør
Lamborghini Huracán Performante kabine

Hvordan kører den?

Som en ko der sættes på græs efter en lang vintersæson. Lamborghini Huracán Performante er et V10-bæst næsten uden lige. På trods af firehjulstræk vil den allerhelst kaste og sparke med bagenden (ligesom koen der sættes på græs) og trækket på de forreste hjul mærkes mest, når der accelereres ud ad sving i enorm fart...mens bagenden stadig godt kan finde på at vandre en smule i de hidsigste køreprogrammer.

 V10-motoren uden ladetryk skriger til over 8.000 omdrejninger, og på toppen yder den 640 hk. Det er mere end rigeligt til at give Huracán Performante et ry som utilgængelig eller skræmmende – men selv om den bestemt kan være en håndfuld, så er supersportsvognen faktisk ikke svær at køre, så længe du respekterer dens og dine egne grænser.

V10-motor på 5,2 liter i Lamborghini Huracán Performante
Centermotoren i Lamborghini Huracán Performante

Hvornår lanceres den?

Produktionen er så småt ved at være oppe i omdrejninger, for Lamborghini kan ikke være for længe om for lidt, da de også skal gøre klar til produktionen af den kommende SUV, Urus. Lamborghini Huracán Performante fås kun med én og samme V10-motor, og prisen er 1.450.000 kr. uden afgift – må vi foreslå, at du spørger om en leasingløsning, hvis du er interesseret.

VI SYNES...

Et nyt og fantastisk kapitel for Lamborghini's ”lille” V10-Huracán er påbegyndt med Performante, der på mange måder opfører sig som en baghjulstrækker – bare med mere greb, når klampen er i bund!

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...